Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Overijsselse jongeren laten hun mening horen bij het Provinciaal Jeugddebat op 2 november

Algemeen

ZWOLLE - Op 2 november gaan zo’n dertig jongeren in debat met Statenleden tijdens het Provinciaal Jeugddebat Overijssel. Jongeren van 12 tot en met 18 jaar krijgen de kans om zich uit te spreken over thema’s die spelen in hun provincie.  

Deze jonge generatie geeft een frisse blik op maatschappelijke thema’s. Ook zij zijn inwoners van Overijssel en bieden waardevolle perspectieven op onderwerpen die spelen in de provincie. Bij het Provinciaal Jeugddebat krijgen jongeren de kans om zich uit te spreken en met Statenleden in gesprek te gaan. 

Commissaris van de Koning Andries Heidema verzorgt het openingswoord. Ook zijn onder andere Statenleden Fred Kerkhof (JA21), Reinier Mulder (ChristenUnie) en Niels van der Hoorn (PvdA) aanwezig bij het Provinciaal Jeugddebat Overijssel. 

De onderwerpen waar de jongeren over gaan debatteren spelen in de provincie. Er wordt gedebatteerd over de fietshelm, nieuwe technieken in de energietransitie en wonen in de provincie.

Op 2 november vindt de 29ste editie plaats van het door NJR georganiseerde debat in samenwerking met de provincie Overijssel.  NJR organiseert niet alleen in Overijssel een Provinciaal Jeugddebat, maar ook in de andere elf provincies. In elke provincie worden na deze debatten ook een aantal jongeren geselecteerd om op nationaal niveau en in de Tweede Kamer te gaan debatteren. Hier gaan ze met politici in debat over nationale problemen en laten ze hun stem horen om zo Kamerleden, staatssecretarissen en ministers te overtuigen.  

De deelnemende jongeren uit de provincie Overijssel komen uit Zwolle, Hasselt, Kampen, Dedemsvaart, Hengelo, Deventer, Markelo, Lonneker, Holten, Enschede, Eppenzolderbrink, Almelo, Nunspeet, Hellendoorn, Nijverdal, Wapenveld, Epe en Oldenzaal.


Gerard Meijeringh