Afbeelding
Foto: Aangeleverd

VVD vraagt aandacht voor behoud en werving vrijwilligers bij hulpdiensten

Algemeen

ZWOLLE - De VVD Zwolle vindt het belangrijk dat er aandacht is voor het behoud en werving van vrijwilligers bij hulpdiensten. Daarom heeft de partij raadsvragen gesteld over dit onderwerp. 

“Iedere week dragen duizenden Zwollenaren via vrijwilligerswerk hun steentje bij aan de samenleving. Ook bij de politie en de brandweer, de zogeheten hulpdiensten, zijn vrijwilligers actief. In het vrijwilligersbeleid van het college is tot nu toe geen aandacht voor de hulpdiensten. De VVD heeft signalen gekregen van de hulpdiensten dat vrijwilligers hard nodig zijn bij zowel de politie als de brandweer. De VVD-fractie vindt het belangrijk dat de hulpdiensten worden ondersteund in het vinden en het behouden van deze vrijwilligers”, aldus VVD Zwolle.

“We willen van het college weten of zij het met de VVD eens is dat de vrijwilligers bij de hulpdiensten een zeer waardevolle en onmisbare bijdrage leveren aan de veiligheid van Zwollenaren. Ook zijn we benieuwd of ze de gewenste ondersteuning krijgen bij het vinden en behouden van vrijwilligers en als dit niet zo is, waarom zij die niet krijgen”, aldus VVD-woordvoerder Monique Bakker.

Ook willen de liberalen weten of het college op de hoogte is van eventuele drempels die hulpdiensten ervaren bij het vinden en behouden van vrijwilligers. En als zij daar niet van op de hoogte is of zij bereid is om in gesprek te gaan met de hulpdiensten om gezamenlijk een actieplan op te stellen waardoor eventuele drempels verdwijnen. “Vrijwilligers worden niet voor niets het cement van de samenleving genoemd daar moeten we zuinig op zijn”, aldus Bakker. 

Gerard Meijeringh

Bram van Polen op de schouders van de trouwe supporters.
Nog een keer alles en allemaal voor Bram van Polen Sport 14 uur geleden
Uitzicht over de Wiessenbergsche kolk
Voorjaar in de IJsseluiterwaarden bij Hattem, wandelen rond de Wiessenbergsche Kolk Nieuws Ingezonden 16 uur geleden
Afbeelding
Gratis workshop Moodboard maken bij Creaclub Pierik Nieuws Ingezonden 18 uur geleden
Frame uit de film met Ilse Lenstra en Sijmen de Jong (r).
Korte film 'Niemand Weet' door Zwolse filmmakers wint groots bij 48 Hour Filmproject en gaat naar wereldfinale in Seattle Algemeen 18 mei, 13:41
Afbeelding
Broodje in de oven leidt tot rookontwikkeling in de Vechtstraat Algemeen 18 mei, 11:13
Afbeelding
Regentonnenactie 2024: een ton voor een prikkie Algemeen 18 mei, 10:18