Afbeelding
Foto: Marc-Jan Heilhof

Zwolse fotografen Heilhof en Klos exposeren in Infocentrum Den Nul

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE/OLST - De twee enthousiaste Zwolse fotografen Marc-Jan Heilhof en Gert Klos exposeren tot en met 12 mei met foto’s van het Schotse eiland Skye in het Infocentrum IJssel Den Nul. Beiden hebben in het voorjaar van 2019 het Schotse eiland Skye bezocht.

Skye staat bekend om het spectaculaire ruige landschap, het mooie licht, de wisselende weersomstandigheden en natuurlijk ook de voortreffelijke whisky. Marc-Jan Heilhof bezocht dit eiland in de maand mei, waar hij twaalf dagen rondreisde. Voor hem was dit een fantastische ervaring.

Hij werkt zowel in kleur als in zwart/wit, waarbij bijzonder licht, vorm en kleur heel belangrijke aspecten zijn. Tijdens de expositie zijn de gepresenteerde foto’s van hem in kleur afgedrukt. In zijn vrije tijd reist Heilhof graag met de camper om de fantastische natuurgebieden in Europa te bezoeken om daar mooie landschapsfoto’s te maken.

Gert Klos was er in de koude, regenachtige maand maart. Samen met z’n zoon trok hij enkele dagen lang met een landrover door dit prachtige gebied. In 1994 bezocht hij dit eiland ook al eens en maakte met z’n analoge camera foto’s, waarvan er enkele op deze expositie te zien zijn. Vanuit de analoge fotografie heeft hij de zwart/wit fotografie in het digitale tijdperk voortgezet. Zijn foto’s voor deze expositie zijn dan ook allemaal in zwart/wit afgedrukt. Naast natuurfotografie houdt hij zich bezig met verhalende, documentaire fotografie.

De twee fotografen laten op hun eigen karakteristieke wijze het prachtige Schotse Skye zien. Voor beiden is fotografie een middel om herinneringen vast te leggen en een manier om anderen te laten genieten van de gemaakte beelden. Beiden hebben de intentie dit fotogenieke eiland ooit weer opnieuw te bezoeken en onder alle weersomstandigheden mooie scenes vast te leggen.

Heilhof en Klos  zijn al jaren lid van Fotoclub Zwolle en hebben een website waarbij ze bezoekers graag willen enthousiasmeren voor de verschillende vormen van fotografie.

Infocentrum IJssel Den Nul is normaliter dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Wel wordt aangeraden om voor een bezoek altijd even de actuele openingstijden te controleren op de website. Het infocentrum is gelegen aan Rijksstraat 109 in Olst. 

http://www.infocentrumijssel.nl

Gerard Meijeringh