Afbeelding
Foto: Jan Jaap van Dijk

Nieuwe gevelsteenwandeling op 14 april

Algemeen

ZWOLLE - Het Nivon bestaat dit jaar 100 jaar. Het Nivon is vooral bekend door de natuurvriendenhuizen en het Pieterpad. In het kader van dit jubileum heeft Girbe Buist voor de afdeling Zwolle een nieuwe stadswandeling ontwikkeld, de Gevelsteenwandeling. Na de primeur op 7 april gaat deze stadwandeling op 14 april in de herhaling.

Het gaat om een wandeling langs gevelstenen en andere dierenkunst aan de hand van natuurspreekwoorden en sagen. De gevelsteen met zwaan bij de Lutherse kerk in de Koestraat wordt bijvoorbeeld bezocht en daarbij worden de achtergronden ban het spreekwoord “zijn laatste zwanenzang” besproken.

Ook gaat de wandeling langs de gevelsteen ‘het hondje’ boven de FEBO en wordt duidelijk waar de uitdrukking ‘de hond in de pot’ vinden vandaan komt. Op deze wijze worden tijdens de stadswandeling vijftien gevelstenen aangedaan en van commentaar voorzien.

De eerste wandeling vond plaats op zondag 7 april en duurde anderhalf uur. Wegens grote belangstelling wordt deze wandeling herhaald op zondag 14 april. De start is om 14.00 uur bij het Zwols Balletjeshuis. Er zijn geen kosten aan verbonden en na afloop is er koffie of thee.

Er kunnen maximaal 25 mensen mee. Graag van te voren opgeven via secr.zwolle@nivon.nl

Gerard Meijeringh