Afbeelding
Foto: PNN

Hulpdiensten moeten rennen voor hun leven voor aankomende automobilist na botsing

Algemeen

ZWOLLE - Hulpverleners hebben dinsdagavond aan de Wijheseweg de schrik van hun leven gehad. Na de afhandeling van een aanrijding moesten ze rennen voor hun leven toen een andere automobilist een afzetting negeerde en met grote snelheid op een autowrak botste.

Even eerder was op deze weg, de N337 ter hoogte van de Hollewandsweg, een onbekende oorzaak een auto tegen een boom geknald. Vanwege dit ongeluk werd de weg door de politie afgezet. Terwijl de hulpdiensten de aanrijding afhandelden kregen ze dus te maken met een automobilist die de afzetting negeerde. Door snel weg te rennen konden hulpverleners voorkomen dat ze werden aangereden. 

Beide auto’s zijn door een berger afgesleept. De bestuurder van de automobilist die tegen een boom botste, een 41-jarige man uit Zwolle, reed vermoedelijk onder invloed van drugs. In het ziekenhuis is bloed van hem afgenomen, zodat dit kan worden vastgesteld. Zijn rijbewijs in ingevorderd en er is een rijverbod opgelegd. De andere automobilist, een 58-jarige man uit Zwolle, bleek onder invloed van alcohol. Een ademanalyse op het politiebureau toonde een score van 590 UG/L. Ook zijn rijbewijs is ingevorderd en en er is tevens een rijverbod opgelegd. 

“We nemen dit natuurlijk uiterst serieus gezien het letsel wat bij de betrokkenen had kunnen ontstaan. Het onderzoek loopt en de uiteindelijke gevolgen voor de verdachte zijn aan het OM”, aldus poliltiewoordvoerder Job Heinen. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Gerard Meijeringh