Afbeelding
Foto: PNN

Politie vindt na snelkraak Diezerstraat gestolen voertuig op vluchtstrook A50: Nog geen aanhoudingen

Algemeen

ZWOLLE - De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag na de snelkraak bij de Amac in de Diezerstraat een gestolen voertuig aangetroffen op de vluchtstrook van de A50 nabij Wezep. De politie denkt dat de snelkraak is gepleegd door vermoedelijk vijf personen in donkere kleding met capuchons op en kan of wil niets zeggen over een eventuele buit.

De politie kreeg rond 00.40 uur een melding van een snelkraak aan de Diezerstraat. De toegangsdeuren van de winkel waren vernield en het rolluik geforceerd. Er was geen sprake van een ramkraak. De ravage was groot.

De politie heeft direct een onderzoek ingesteld, maar vooralsnog zijn er geen aanhoudingen verricht. Wel werd dus een voertuig aangetroffen op de vluchtstrook van de A50. Dat voertuig bleek eerder gestolen te zijn vanaf de Nieuwstraat. Vermoedelijk is gebruik gemaakt van het voertuig bij de inbraak. Het voertuig is in beslag genomen door de politie voor verder onderzoek. Bij het voertuig op de A50 werd niemand meer aangetroffen. De politie vraagt getuigen die iets gehoord of gezien hebben, om zich te melden. Dat kan via 0900 8844. 

Gerard Meijeringh