Afbeelding
Foto: Erik Franssen

Turning pages beleeft succesvol openingsweekend

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Afgelopen weekend ging de expositie Mix Nederland Turning Pages van Jasper Abels in première bij ANNO. Tijdens de opening op vrijdag verwelkomde het museum diverse gasten, een mix van mode, kunst, cultuur en politiek, voor de officiële opening. In het weekend dat volgde bezocht een record aantal bezoekers de expositie.

De expositie startte vrijdagavond met theater, muziek en de eerste rondleidingen door het Drostenhuis. Gasten konden genieten van de muzikale talenten van Tangarine en Koorbazen. Performances en een song die speciaal voor deze avond op basis van de historische verhalen werden gemaakt, werden uitgevoerd door Micha Bartelds, Sarah Lucassen en Robby Hoesenie. In het project 24ANNO werkten zij aan een eigen interpretatie van de historische verhalen. 

Bijzonder aan de expositie Turning Pages in Zwolle is dat Abels voor het eerst werkt met historische verhalen en het fotoarchief van Dolf Henneke als inspiratiebron. Abels selecteerde vijf verhalen die onlosmakelijk verbonden zijn met zijn leven en met de stad die hij 20 jaar geleden leerde kennen. Hier merkte Abels dat hij zichtbaar zichzelf kon zijn. 

Als fotograaf werkte Abels onder andere voor Vogue, Vanity Fair en Harpers Bazaar. In Turning Pages maakt Abels met bekende modellen en namen als Koen Pieter van Dijk, Kelly van der Veer en Jurre Geluk autonoom werk waarin vrijheid centraal staat. Abels maakt historische verhalen van Zwolle actueel met poëtische schoonheid. Bijzonder aan de expositie Turning Pages in Zwolle is dat Abels voor het eerst werkt met historische verhalen en het fotoarchief van Dolf Henneke als inspiratiebron. Abels selecteerde vijf verhalen die onlosmakelijk verbonden zijn met zijn leven en met de stad die hij 20 jaar geleden leerde kennen. Hier merkte Abels dat hij zichtbaar zichzelf kon zijn. 

De Mix Nederland Turning Pages met Jasper Abels & foto’s van persfotograaf Dolf Henneke uit het archief van Collectie Overijssel is een initiatief van stichting Beeldmix, ANNO Stadsmuseum Zwolle, NS en ProRail en wordt ondersteund door het Mondriaan Fonds en Cultuurfonds Overijssel en gemeente Zwolle. Te zien tot en met 15 september in ANNO Stadsmuseum Van 19 juli tot en met 15 september is op het NS Station Zwolle de gelijknamige fototentoonstelling te bekijken.

Afbeelding
Afbeelding

Gerard Meijeringh

default
Panorama Hanze: Een Historische Reis nadert zijn Grand Finale Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Voormalig Gymnasium Celeanum in Zwolle wordt plek van inclusiviteit Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Zwolse 1 mei-viering met een bijzonder roosje voor Jan Brinkman Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Nieuw 'museum' in Zwolle roept creatieven op om eerste street art collectie te vullen Algemeen 3 mei, 12:45
Afbeelding
Beleef het ware verhaal van Anne Frank op 20 mei in Schouwburg Odeon Algemeen 3 mei, 11:09
Visualisatie van Solar Transferium Assendorp.
Prowind en Envitron werken samen aan lokale opwek, opslag en verbruik van zonne-energie Algemeen 3 mei, 08:29