Afbeelding
Foto: Jonathan Wilson

Meander Bigband maakt indruk in Amerika: Schoolband favoriet op jazzfestival in Philadelphia

Algemeen

WASHINGTON - Na de eerste helft in New York te hebben gespeeld, is de schoolband van hetMeander College via Philadelphia aangekomen in Washington D.C. Met het succes aan de Hudson op koningsdag nog vers in het geheugen, wordt de band nu geconfronteerd met de echte jazz roots van de USA in de lokale highschoolbands.

Op de tweede dag was het ook in New York Koningsdag en speelde de bigband op verzoek van de Nederlandse school ‘Het Klokhuis’ nog op het koningsdagfeest in The Big Apple. Namens de Nederlandse overheid was consul-generaal Achmed Dadou aanwezig. 

Na zijn openingswoord speelde de Meander Bigband het Wilhelmus dat uiteraard werd meegezongen door de aanwezigen. Na het indrukwekkende slotconcert in New York in Central Park speelde de band dinsdagavond op een prestigieus jazzfestival voor high school jazzbands in Philadelphia. Tijdens het ‘Philly’s All City Jazz Festival’ mocht de gastband uit Nederland het spits afbijten met drie nummers. Meander Bigband wist zich onder andere te onderscheiden door de flitsende performance, meerstemmige zang en de strakke band.

Vrijdag reist de band weer naar Nederland om zich vervolgens op 8 juni weer op Zwolse bodem te laten horen bij de Halve Marathon.

Meer informatie op www.meanderbigband.nl

Afbeelding

Gerard Meijeringh