MBB goes USA
MBB goes USA Foto: Jan Arndt

Meander Bigband geeft uitzwaaiconcert op Grote Kerkplein

Nieuws Ingezonden

Schoolband toert door New York en Washington D.C.

Op donderdag 25 april vertrekt de Meander Bigband voor een concerttournee van tien dagen naar de Verenigde Staten. Ditmaal worden er concerten verzorgd in New York, Philadelphia en Washington D.C. Om de thuisblijvers een warm hart toe te dragen, speelt de schoolband op zaterdag 20 april om 14 uur een uitzwaaiconcert op het Grote Kerkplein.

Het is niet de eerste keer dat de Meander Bigband een dergelijke concertreis maakt. Naast meerdere Europese bestemmingen heeft de band tournees gemaakt naar Boston, Shanghai en Zuid-Afrika. 

Het wordt zeker geen snoepreisje om tot rust te komen want er staan maar liefst twaalf concerten op het programma. Er zal worden opgetreden samen met verschillende highschoolbands en in parken, winkelcentra en op jazzfestivals. 

Op Koningsdag speelt de band tweemaal op Esplanada Plaza op uitnodiging van de Nederlands School in New York. Uiteraard zal het Nederlands volkslied naast ander Nederlands repertoire daar niet ontbreken. In Central Park geeft de schoolband een concert in de iconische Naumberg muziekkoepel.

Het uitzwaaiconcert is zaterdag 20 april gratis toegankelijk en begint om 14.00 uur. Voor wie wil het concert zittend wil beleven is een eigen klapstoel aan te bevelen. Meer informatie op www.meanderbigband.nl