Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Futureproof-deelnemers organiseren een middag vol verbinding voor alle Zwollenaren

Algemeen

ZWOLLE - De deelnemers van Futureproof komen woensdag 15 mei in actie voor meer verbinding onder de inwoners van Zwolle. Dertien Zwolse jongeren organiseren een middag vol sport, spel, muziek en gezelligheid in het Wezenlandenpark om Zwollenaren op een laagdrempelige en leuke manier met elkaar in contact te brengen. De actie start om 14.00 uur en is gratis en toegankelijk voor iedereen.

De huidige groep Futureproof-deelnemers in Zwolle kwam tot de conclusie dat het sinds de coronapandemie nog best lastig is om mensen te ontmoeten buiten je eigen bubbel. Tijdens hun actiedag ‘Sunny Side Social’ zijn alle inwoners van Zwolle welkom om mee te doen aan de activiteiten en worden ze gestimuleerd om in gesprek te gaan met andere Zwollenaren. Ember, coördinator Futureproof Zwolle: “Door in gesprek te gaan met mensen buiten je bubbel leer je andere perspectieven kennen, leer je elkaar beter te begrijpen en vergroot de leefbaarheid van de stad”. 

Het organiseren van een actiedag is een vast onderdeel bij Futureproof: een gratis trainingsprogramma voor jongeren van 18 tot en met 29 jaar die positieve impact willen maken in hun stad. Tijdens het programma werken de jongeren aan een oplossing voor een maatschappelijke uitdaging waar zij zien dat het beter kan. Aan het eind van het programma hebben ze een concreet project- of startup-idee ontwikkeld waarmee ze Zwolle een stukje socialer of duurzamer maken. 

Benieuwd wat de deelnemers nog meer voor Zwolle gaan betekenen? Volg@areyoufutureproof op Instagram, @Futureproof NL op LinkedIn of houd de website in de gaten: www.areyoufutureproof.nl/injouwstad.Futureproof is onderdeel van het actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd (MDT).

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Schilderkwast brengt jonge mantelzorgers aan de praat Algemeen 18 mei, 17:08
Frame uit de film met Ilse Lenstra en Sijmen de Jong (r).
Korte film 'Niemand Weet' door Zwolse filmmakers wint groots bij 48 Hour Filmproject en gaat naar wereldfinale in Seattle Algemeen 18 mei, 13:41
Afbeelding
Broodje in de oven leidt tot rookontwikkeling in de Vechtstraat Algemeen 18 mei, 11:13