Afbeelding

PeperDus speelt tegen het Groningse Rambi

Cultuur

BINNENSTAD ? De Zwolse theatersportgroep PeperDus speelt op vrijdag 29 mei de seizoensafsluiter tegen het Groningse Rambi.

Bij theatersport dagen twee teams van vier spelers elkaar uit en spelen zij afwisselend korte scenes. De belangrijkste factor bij theatersport is het publiek. Zonder suggesties uit de zaal zijn de spelers nergens, weten ze niet wat ze moeten voelen en kennen ze geen dilemma's. Het publiek strooit rozen, brengt sfeer en geeft kleur aan de avond. Bovendien bepalen de bezoekers samen met de rechters de uitslag van de wedstrijd. De presentator let er op dat de avond goed verloopt en krijgt daarbij hulp van de rechters. Daarnaast zullen de rechters op strenge en rechtvaardige wijze de regels in de gaten houden.

De wedstrijd in Café de Garage aan de Kamperstraat 17 begint om 20.30 uur; de kassa opent om 20.00 uur. Iedereen is welkom om een avondje te genieten van geïmproviseerde scenes, diverse spelvormen en toonaangevende typetjes. Een kaartje kost 6 euro en kan alleen contant worden betaald. Reserveren kan via: www.peperdus.nl.