Afbeelding

Groot Mannenkoor Zwolle (GMZ) wil mannenkoorzang promoten

· leestijd 1 minuut Cultuur

BERKUM - Er zijn nog steeds mannen die denken dat zingen in een mannenkoor oubollig is en typisch iets voor oude mannen. Het Groot Mannenkoor Zwolle (GMZ) meldt dat dat bij haar zeker niet het geval is.

Het repertoire van het GMZ bestaat uit klassiekers uit de operawereld maar ook uit musicalstukken, zoals the Phantom of the Opera en Jesus Christ Superstar. Michelle van the Beatles, Morning has broken, maar ook Oost-Europese muziek staat op de repertoirelijst. Er zijn volgens het GMZ ook mannen die het wel heel leuk lijkt om zich bij een koor aan te sluiten, maar dan is er die drempel van ?kan ik eigenlijk wel zingen?'. Het mannenkoor heeft zich ten doel gesteld deze mannen over die drempel heen te helpen.

Daarom heeft het GMZ voor de derde keer de cursus ?Ontdek Je Stem' (OJS) georganiseerd. Op zaterdagmorgen 25 oktober om 10.00 uur is de opstart van de cursus in wijkcentrum de Weijenbelt in Berkum. Het GMZ stelt dan beginnende zangers in de gelegenheid de OJS-cursus te volgen. De cursus behelst tien avonden op maandag van 19.00 uur tot 20.00 uur en wordt verzorgd door Hennie Ramaekers. Hij heeft samen met de Belgische zangpedagoge en koordirigente Nadia Loenders deze cursus ontwikkeld en de cursisten krijgen het cursusboek gratis in bruikleen. Bij het boek hoort een cd zodat de cursist ook thuis de oefeningen kan beluisteren.

Speciaal op die zaterdagmorgen is ook aanwezig opera/operettezanger Martin Hurkens, winnaar van ?Holland's got talent 2010'. Hurkens is ook promotor van de mannenkoorzang en tevens van de cursus (OJS). Hij vertelt die morgen over hoe zijn zangcarrière is begonnen en laat ook iets van zich horen.

Deelname aan de cursus is gratis en in principe bedoeld voor mannen die interesse hebben voor de mannenkoorzang en in het bijzonder voor het Groot Mannenkoor Zwolle. Wie inderdaad geïnteresseerd is en benieuwd is bij welke partijgroep die het best zou kunnen meezingen, kan op basis van aanmelding vooraf een stemtest doen. Mannen met en zonder zangervaring zijn van harte uitgenodigd. Kijk voor meer informatie op www.grootmannenkoorzwolle.nl.

 

 

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.