Afbeelding
Eigen foto

La CliQue wint eerste prijs in nationale zangwedstrijd

Cultuur

ZWOLLE - De Zwolse vocal group la CliQue kreeg op het BALK TOPfestival afgelopen zaterdag in de categorie TOPklasse kleine vocal groups de meeste punten van de jury en was daarmee de beste van de vijftien deelnemende groepen.

De vijfde editie vond plaats in De Doelen in Rotterdam. Dit tweejaarlijkse festival wordt georganiseerd door BALK, de landelijke bond voor alle koren en groepen die lichte muziek op hun repertoire hebben. In totaal 84 koren en vocal groups uit Nederland en België deden mee. 

De driekoppige jury was bijzonder enthousiast over de sterke interpretatie van de stukken, de harmonische klank, de perfecte balans van de stemmen en de energieke uitstraling van de Zwolse zangeressen.  La CliQue bestaat uit Yuna Linde, Annemarijn Mutsaerts, Laurien Zijlstra, Mayke Kraaijvanger, Lisi de Schepper, Lotte Ballijns en Carmen Hovestad. Zij worden begeleid door pianiste Marie-Louise Mutsaerts. Op 12 december is la CliQue te beluisteren in Theater de Spiegel in een gezamenlijk concert met het Thomas Orkest en Paul de Munnik. Meer informatie over deze vocal group en beeldmateriaal van de wedstrijd zijn te vinden op de Facebookpagina en op de website www.laclique.nl.