Afbeelding

Ik ben een ander Jij

· leestijd 2 minuten Cultuur

Zo luidt de essentie van de levensfilosofie van de Maya’s. In L'akech. Ik ben een ander Jij. Jij bent een ander Ik. Zonder jou ben ik Ik niet. En zonder mij kun jij Jij niet zijn. Hoe kunnen we op een zinvolle manier naar onszelf, naar elkaar en naar de wereld leren kijken?

En waar vinden we die andere ‘Jij’? Hoe raakt die ons. Hoe kunnen we die andere jij vinden en beleven in muziek, toneel, kunst en film? Dit kunnen middelen zijn om onze verlangens naar de ander te delen.

Ik ben een ander Jij
Zinzoekers-IJsseldelta houdt op zaterdag 23 april 2016 haar vijfde ontmoetingsdag. De dag is bedoeld voor al die mensen die in hun zoektocht naar de zin van het leven mede-zoekers willen ontmoeten. Samen actief zijn rondom Muziek, Toneel, Film, Zang, Dans, Verhalen, Wandelen. En we vertellen elkaar ook hoe deze thema’s ons raken.

U kunt deelnemen aan drie thema-werkgroepen. Wel handig om van te voren een keuze te maken. Meldt u aan via telefoon, e-mail of via de website en neem deel aan deze ontmoetingsdag. Geef bij aanmelding uw naam, woonplaats, e-mailadres en 5 werkgroepthema’s op.

Samen-zingen
Op de ontmoetingsdag mogen we vooral genieten van alles wat er in de workshops geboden wordt. De dag wordt opgeluisterd met muziek van harp en piano. En we gaan samen zingen onder leiding van Taco Durinck.

Dansworkshop - Tineke Bakker-van Ingen
Je hoeft niet te kunnen dansen om mee te doen aan de dansworkshop. De dans is een natuurlijk vorm van expressie die we allemaal in ons hebben. Ieder op zijn/haar eigen manier. We gaan via beweging en muziek verbinding zoeken met onszelf en de ander. Vanuit ons hart.

Toneel - Kirsten Benschop
Altijd al eens in de huid van een ander willen kruipen? Uw favoriete filmscène met u in de hoofdrol als held of boef. Geweldig toch? Misschien wilt u wel eens de soap die het dagelijks leven ook kan zijn naspelen. Zou u graag eens een gedicht voordragen, maar weet u niet hoe dat moet? Toneel stelt je in staat om je expressieve talenten te ontdekken.

Stiltewandeling – Henny van der Sligte
Hoe kun je jouw innerlijke stilte ervaren te midden van alle geluiden en beelden om je heen? Wat gebeurt er dan met je…in je…? Vertelt het iets over jezelf? Dit willen we gaan beleven tijdens de ‘stiltewandeling’ buiten.

Film – Cathien Steen
Over de Spaanse mysticus Raimon Panikkar is een documentaire gemaakt door filmmaker Philip Engelen. De film is door de IKON uitgezonden onder de titel ‘De nieuwe Onschuld. In de film laat Raimon Panikkar zien hoe je - samen - naar de wereld, maar ook naar elkaar kunt kijken. Goed naar elkaar kijken en luisteren vergroot je perspectief. Je leert echt Zien!

Eén keel en twee oren - Coos Visser
Samen zingen vereist goed luisteren naar de anderen en tegelijk je eigen melodie inbrengen. Wanneer we allemaal precies hetzelfde zingen is dit niet moeilijk. Maar wat gebeurt er als we verschillen (- de melodieën) toelaten? Wordt dat een bak herrie van allemaal ik-jes of een unieke samenklank van een veelzijdig 'wij'? Probeer het uit. Ervaring niet nodig.

Muziek – Rinus van Warven
Elke cultuur kent zijn eigen muziek. Je zou zelfs kunnen zeggen dat muziek de verklanking is van wat er in het hart van de cultuur leeft. Verklanking in de noten en verbeelding in het woord. Woord en noten, verbeelding en verklanking. C’est de ton qui fait la musique. De toon die….

Wanneer: zaterdag 23 april 2016
Waar: Gebouw Ap. Genootschap, Pilotenlaan 1, 8017 GG Zwolle.
Ontvangst: 10:00 -16.00 uur
Entree: € 12,50 incl. koffie/thee en lunch
opgave: info@rinusvanwarven.nl