Afbeelding
Eigen foto's

Najaarsconcert D-Vote met politiekapel Noord- en Oost Gelderland en zangeres Jane Loois bieden veelzijdige muziekavond

· leestijd 1 minuut Cultuur

Muziekliefhebbers worden vaak per stijl benaderd, maar wat krijg je als je een bevlogen koor en een ervaren politiekapel bij elkaar voegt voor een speciaal najaarsconcert? Op zaterdag 14 oktober is het antwoord te horen in De Hoofdhof in Berkum (Zwolle). Gospelkoor D-Vote, politiekapel Noord- en Oost Gelderland en gastzangeres Jane Loois voeren het publiek dan mee langs folk- en hymnische muziek, gospel, klezmer en pop tijdens een veelzijdige muziekavond.

Het concert op 14 oktober is niet alleen veelzijdig als het om de stijlen gaat. De deelnemers aan de avond laten ieder voor zich hun eigen geluid horen, maar vullen elkaar ook aan.

Gospelkoor D-Vote werd in 2005 opgericht en heeft zich gedurende de tijd ontwikkeld tot een 23 leden tellend koor dat zich thuis voelt in meerdere stijlen: van traditionals tot swingende blackgospel en van praise tot pop/gospel. Samen met haar begeleidingsband, die ook van de partij was bij het recente ‘Journey Through Blackgospel’ concert, neemt D-Vote je mee op een geheel nieuw muziekavontuur met liedjes als ‘Take Me To The River’ (Al Green), ‘When Love Takes Over’ (David Guetta) en ‘Joy To My Soul’ (Oslo Gospel Choir).

Richard Schoonhoven is mede-initiator van het najaarsconcert en is sinds 2016 dirigent van D-Vote. In datzelfde jaar organiseerde hij ‘Journey Through Blackgospel’ met nationale en internationale artiesten. Tegenwoordig is hij muziekdocent aan het Berlage Lyceum in Amsterdam.

De politiekapel Noord- en Oost Gelderland bestaat al meer dan 50 jaar. Het fanfare orkest met ongeveer 40 muzikanten, geleid door dirigent Jan Schoonhoven, treedt regelmatig op en werkt daarbij vaak samen met koren en solisten. Ze wordt ook wel het ‘muzikale visitekaartje’ van het korps genoemd en vult die taak in met licht klassieke en algemeen populaire muziek.

Tijdens het najaarsconcert treedt ook Jane Loois op. De solo zangeres en vocal coach voelt zich als een vis in het water in stijlen als gospel, soul, jazz, pop en R&B. Jane werkte eerder al samen met Gift Ledimo, oprichtster van het Soweto Gospel Choir. Ze is tegenwoordig ook lid van Gospel Boulevard. Ook bij haar veelzijdigheid troef dus, met een natuurlijk enthousiasme en stemgeluid dat aanstekelijk werkt.

Alle deelnemers aan het najaarsconcert slaan muzikaal de handen ineen. Naast eigen concertblokken dragen band & koor, de kapel en solisten in verschillende samenstellingen bij aan de avond. Het belooft dus een minstens zo verrassend als inspirerend concert te worden; een reis langs diverse gospelstijlen, hymnische muziek, folk, klezmer en pop.

Kaarten voor het najaarsconcert in De Hoofdhof in Berkum (Zwolle) kosten 10 euro en zijn te bestellen via www.d-vote-zwolle.nl en in boekwinkel De Fakkel in Zwolle (Vechtstraat 72). Het concert begint om 20:00 uur (zaal open vanaf 19:30 uur).

Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 20 uur geleden
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 20 uur geleden
Afbeelding
Hogeschool KPZ vervangt bindend studieadvies door doorstroomnorm Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Paleis Het Loo: een dagje uit voor iedereen Partnerbijdrages 24 apr, 11:00
Gerjo (links) en Adri-Jan Rigter met het nieuwe logo en de bouwtekening van de renovatie.
Gait Rigter stapt over naar Bike Totaal: dezelfde naam, een andere uitstraling Partnerbijdrages 24 apr, 10:50
Afbeelding
Driezorg en Zonnehuisgroep IJssel-Vecht gaan samen verder als Vereen Algemeen 24 apr, 10:15