Afbeelding

MUSICA VOCALIS GEEFT MARIA-CONCERT IN PEPERBUS OP TWEEDE KERSTDAG

· leestijd 1 minuut Cultuur

Op dinsdag 26 december 2017, om 15.30 uur geeft Musica Vocalis haar jaarlijkse kerstconcert in de Onze Lieve Vrouwe Basiliek in Zwolle.

Prachtig programma in samenwerking met organist Mannes Hofsink
Het kamerkoor zingt o.l.v. dirigente Raghna Wissink een breed kerstrepertoire. De kracht van het koor ligt in het zingen van a capella repertoire. Toch laten ze zich tijdens de twee Magnificats van dit concert graag van achter het orgel begeleiden door Mannes Hofsink.

Maria als rode draad
Het Magnificat is de lofzang van Maria. De werken van Orlando Gibbons en Herbert Howells delen deze oude tekstuele inspiratie, maar hebben een geheel eigen muzikaal idioom.
Ook de a capella werken op het programma vinden hun inspiratie in oude teksten over Maria en de vrucht van haar schoot. We zingen werken van Josquin Desprez, de variaties van Hugo Distler op de bekende tekst en melodie Es ist ein Ros entsprungen, werken van de Nederlandse componist Joop Voorn, Benjamin Britten en we beginnen en eindigen met Arvo Part.

Naast de begeleiding in de werken van Gibbons en Howells speelt Mannes Hofsink nog twee orgel intermezzi.

Zingen tegen de klippen op…
“Ik houd van samen zingen. Het geeft mij het gevoel dat mensen tegen alle geschreeuw in de wereld, tegen alle lelijkheid, een lied van hoop en verlangen kunnen laten klinken. Zingen tegen de klippen op,” aldus een van de koorleden.

Kaarten en meer informatie
Het concert in de Peperbus begint om 15.30 uur. De toegangsprijs is € 15,00 aan de kassa en € 12,50 in de voorverkoop (studenten en kinderen betalen € 7,50). Kaarten zijn verkrijgbaar bij de koorleden, bij bloemisterij Sjef Mulder en via de website www.musicavocalis.nl. Vrienden hebben gratis toegang.