Afbeelding

Cursus ‘omgaan met stress’ voor mensen met kanker bij IntermeZZo

Cultuur

Kanker zet je leven op zijn kop. Dat geeft extra stress. Hoe ga je daarmee om? Nazorgcentrum IntermeZZo in Zwolle geeft een cursus 'omgaan met stress', speciaal afgestemd op mensen met kanker. Tijdens een informatiebijeenkomst op dinsdag 17 april van 9.30-12.00 uur kunnen belangstellenden ervaren of deze cursus bij hen past.

Stressklachten als buikpijn, spierpijn, slaapproblemen, irritatie, hoge bloeddruk, hyperventilatie of somberheid kunnen het leven met kanker, dat toch al pittig is, negatief beïnvloeden. Bewustwording, preventietechnieken en leren spanning los te laten, kunnen helpen de stress te verminderen.

Kleine groep

In een kleine groep biedt een ervaren cursusleider gedurende 8 ochtenden handvaten om stress beter te hanteren. Oefeningen, meditatie en inleidingen worden zo goed mogelijk per persoon afgestemd, ook voor thuis. Mensen uit Zwolle en de wijde regio zijn welkom bij IntermeZZo.

Vanaf 28 april gaat de cursus van start. De informatiebijeenkomst is echt nodig is om te ondervinden of ‘omgaan met stress’ past bij degene met kanker. De cursus kost 40 euro, de informatie ochtend is kosteloos.

Aanmelden voor de infobijeenkomst kan vanaf nu via info@intermezzo-zwolle.nl of (06) 53 76 71 45.

Locatie: Nazorgcentrum IntermeZZo, Dokter van Thienenweg 1A in Zwolle. Gratis parkeren voor de deur.