Afbeelding
Zwolse Media Fabriek

Cultuur injectie Stadshagen!

· leestijd 2 minuten Cultuur

Stadshagen krijgt een Kunst & Cultuur injectie op 13 en 14 juli, geniet van het evenement: “VAN, VOOR, DOOR”!

Het is eind juni, we hebben een paar mooie zomerse dagen achter de rug en de officiële zomer moet nog komen, wat worden wij toch verwend door moeder natuur! In de straten en op de wegen is het in de wijk een gezellige en drukke bedoeling. Iedereen is nog in beweging met de uitkijk naar de zomer vakantie modus. Maar voordat we deze modus in gaan schakelen, wil ik U allen een aankondiging doen waarvoor iedereen is uitgenodigd….. Er is namelijk al een tijdje iets heel bijzonders aan de hand in Stadshagen, er staat iets groots te gebeuren op 13 & 14 juli 2018, jawel en dit alles in het Twistvlietpark en het Cultuurhuis!

Stadshagen presenteert aan U allen het grote Kunst & Cultuur evenement: “VAN VOOR DOOR”!

VAN; Staat voor alle partijen die aan dit evenement meewerken! Ik presenteer aan U bij dezen de namen: LevellZ, Wijz, Hervormd Weeshuis, De Wendakker, Fonds Sluyterman van Loo,Buurtcultuurfonds ( Stadkamer) , Werkeren- IJsselheem en de Stichting V-GEN-X. Ook werken er Kunstenaars, artiesten, vrijwilligers, mensen & kinderen van de wijk hier aan mee. Het is een geweldige samenwerking, die Klaasschuring op poten heeft weten te zetten samen met zakelijk leider: Willem Helmink.

VOOR; De ouderen, kinderen en jongeren in de wijk zijn er diverse workshops in volle gang, deze krijgen een ware cultuurinjectie, ze leren van alles voor het grote evenement. Op 13 & 14 juli gaat U genieten van ware optredens van hen en ook zult U zich gaan verwonderen omdat U te zien krijgt wat ze allemaal gemaakt hebben. Ook gaan er geweldige artiesten optreden, Singer- Song writers en is er gewoon van alles te doen en te zien. Het wordt waanzinnig met veel muziek en ook een kunstdorp. Hier een tipje van de sluier; U gaat genieten van; Stadshagen rapt met een heerlijke Flamencodans, ook zult U op diverse plekken Theater groep Stadshagen op stelten in actie tegenkomen. Er is zoveel te doen en te zien, het is voor jong en oud, heel Zwolle en omstreken zijn welkom!

DOOR; Op vrijdag 13 juli om 15.00 zal de nieuwe wethouder William Dogger, in het Cultuurhuis te Stadshagen het grote kunstwerk onthullen, die wij met 20 ouderen en 20 kinderen gerealiseerd hebben in samenwerking met Kunstenaars en met het ontwerp van MariekusArt. Dit doek gaat de verbinding vertalen in Stadshagen door Kunst & Cultuur met de prachtige samenwerking en onze talenten, geweldig toch. Wat ook fantastisch is dat er door een groep kinderen een verhaal verteld wordt onder begeleiding van Stan Fritschy, dit verhaal gaat de opstart geven naar het thema van volgend jaar voor dit evenement: VAN, VOOR, DOOR. Heel spannend allemaal, bent U allen al nieuwsgierig geworden!

Mensen uit Zwolle en omstreken, SAVE THE DATE op: 13 & 14 juli 2018! Iedereen is meer dan welkom! Hoe leuk!

Voor volledige informatie kunt U de facebookpagina volgen: Stadshagen Kunst en Cultuur. Hier staat alles op en ook kunt U diverse nieuwsmeldingen volgen en zelfs ook Vlogs van onze Kunst & Cultuur Vlogger: Mariekus Go, zie ook YouTube. Stadshagen TV komt ook regelmatig met een nieuwsitem over dit evenement en ze zijn bezig met iets mysterieus…HUH?

Ook hebben wij een website: www.stadshagenkunstencultuur.nl

Wanneer U vragen heeft, kunt U deze mailen naar:

info@zwolsemediafabriek.nl

Afbeelding
Verschillende verkeersmaatregelen op zaterdag 2 maart vanwege Ster van Zwolle en betoging Algemeen 12 uur geleden
Floris Meijers
Minioren SWOL 1894 excelleren op NK Sport Ingezonden 13 uur geleden
Afbeelding
Gewaagd project in voormalig provinciehuis verdient de Pluim Algemeen 13 uur geleden