Zomerse Pop Up Cinema Fraterhuis in het Celekwartier

· leestijd 1 minuut Cultuur

In het eerste weekend van augustus organiseert Filmtheater Fraterhuis een nieuwe Pop Up Cinema op het sfeervolle Celeplein. Vanwege de grote belangstelling in de voorverkoop heeft de organisatie nu al besloten om een extra avond vast te leggen. Speciaal voor alle liefhebbers start op vrijdag 3, zaterdag 4 + donderdag 9 augustus (extra) om 22.00 uur de film ‘Le Tout Nouveau Testament’. Een aanstekelijke komedie met Benoît Poelvoorde als God die moet ingrijpen wanneer zijn dochter de sterfdata van iedereen op aarde verspreidt.

Le Tout Nouveau Testament
God woont in Brussel samen met zijn vrouw en tienjarige dochter Ea. Hij heeft een twijfelachtige moraal, gedraagt zich pathetisch en is intimiderend tegenover zijn gezinsleden. Via zijn computer regelt - of beter gezegd - ontregelt hij alles op aarde. Op een dag komt Ea in opstand tegen de hatelijke houding van haar vader. Ze hackt zijn computer en verspreidt de sterfdata van iedereen op aarde. Een actie die grote gevolgen heeft voor de mensheid. Voor God resteert geen andere optie meer dan zich onder de bevolking te begeven en dan ontdekt hij wat voor lelijke wereld hij geschapen heeft. Deze zeer aanstekelijke film van de regisseur van 'Mr Nobody' en 'Toto Le Héros' draait om de vraag hoe je als mens moet proberen in vrede te leven met jezelf, de mensheid en de aarde.

Pop Up Cinema
We vieren de zomer met de intieme Pop Up Cinema op het Celeplein. Dit seizoen verzorgen de Zwolse vrijwilligers onder de sterrenhemel tijdens vijf weekenden in de maanden mei tot en met september meerdere voorstellingen.

Celeplein
We zetten op het knusse Celeplein de tuinstoelen, comfortabele kussentjes en dekens alvast klaar. De voorstellingen gaan ongeacht de buitentemperatuur en/of regen (binnen) door. De ingang is via de filmfoyer aan de Blijmarkt.

Kaarten
De kaarten voor deze buitenfilms kosten €9,00 voor Vrienden en €11,50 regulier. Dit is inclusief programmaboekje èn koffie/thee consumptie voorafgaand aan de voorstelling. Bezoekers kunnen op de website e-tickets kopen en printen. Voor meer informatie: www.filmtheaterfraterhuis.nl.