Afbeelding
Joop van Putten

Unieke vertolking Ein deutsches Requiem van Johannes Brahms in De Hoofdhof

· leestijd 1 minuut Cultuur

In de Hoofdhof in Zwolle wordt zondagmiddag 10 november om 15.00 uur een unieke versie van Ein deutsches Requiem van Johannes Brahms uitgevoerd. Onder leiding van dirigent Mannes Hofsink brengt het koor Musica Vocalis uit Zwolle, begeleid door een samengesteld projectorkest, een bijzondere vertolking van dit alom geprezen werk. De solisten zijn sopraan Heleen Koele en bas/bariton Roele Kok.

Sinds de première in 1868 is Brahms’ Ein deutsches Requiem een geliefd muziekstuk. De originele bezetting bestaat uit een compleet symfonieorkest om de meer dan 200 zangers te kunnen begeleiden.

De plus van Muziek met een plus

Deze uitvoering bij Muziek met een Plus is uniek te noemen. De basis vormt namelijk een bewerking uit 2010 door Joachim Linckelmann voor een kamermuziekensemble bestaande uit strijkers, blaaskwintet en pauken. Speciaal voor deze uitvoering zijn orgel en harp toegevoegd; instrumenten die in de originele symfoniebezetting ook voorkomen. Koor en solisten zingen de originele partijen.

Musica Vocalis uit Zwolle is een veelzijdig koor met repertoire van de renaissance tot en met de 21ste eeuw, van volksmuziek tot grote klassieke werken en van intiem a capella repertoire tot de bekende oratoria met orkest en solisten. Musica Vocalis houdt van uitdagingen en gaat voor kwaliteit. Het koor staat deze uitvoering onder leiding van gastdirigent Mannes Hofsink, die vaste dirigent Raghna Wissink vervangt vanwege haar zwangerschapsverlof.

Kaarten à € 13,50 in de voorverkoop zijn online verkrijgbaar via www.muziekmeteenplus.nl (€ 15,00 euro aan de kassa).