Afbeelding

Vijf voorspeelmomenten tijdens Dubbelgreepdag

· leestijd 1 minuut Cultuur

Op zaterdag 14 maart is het weer Dubbelgreepdag in de Doopsgezinde kerk aan de Wolweverstraat 9 te Zwolle. Op deze dag presenteert Dubbelgreep zich tijdens 5 voorspeelmomenten waarop leerlingen hun met zorg en toewijding ingestudeerde muziekstukken voor publiek uitvoeren:

09:30 uur Strijkersochtend
13.00 uur Pianomiddag 1
14:30 uur Pianomiddag 2
16.00 uur Zanguurtje
19.30 uur Volwassenenavond

De Strijkersochtend wordt georganiseerd door Lies van Vledder en Esther de Boer. Met onder andere vijf ensembles van strijkers. Tango, Jazz, de Tarantella, Czardas van Monti, een eigen compositie en het Adagio van Respighi staan op het programma. Heel jonge kinderen staan voor het eerst op het podium en op dezelfde ochtend spelers die al hun schooljaren al met plezier een strijkinstrument bespelen.

Op pianomiddag 1 spelen leerlingen van Mark van Hoof en Paula Hopster, er klinkt muziek van o.a. Adele, Clementi en Heller. Ook worden er eigen composities gespeeld van Mark van Hoof.

Pianomiddag 2 wordt verzorgd door leerlingen van Afke Wiersma en Philine Coops. Voor beide speelmomenten geldt dat veel leerlingen voor het eerst op het podium staan

Tijdens het zanguurtje kunt u luisteren naar veel verschillende stijlen muziek van oude Italiaanse meesters tot J.S. Bach, W.A.Mozart en F. Schubert. Daarnaast hoort u stukken uit bekende musicals als Jesus Christ Superstar, Les Miserables en hoort u popmuziek van Michael Bublé. Deze middag is ook een mooi moment voor de zangleerlingen van Maria Bloem om een keer bij mede-leerlingen in de leskamer te kunnen kijken en in een veilige omgeving begeleid door een professionele pianiste (Philine Coops) optreden. Tot slot is er ruimte voor samenzang met publiek.

s Avonds treden de (jong)volwassenen voor u op. Er spelen fluit-ensembles, er is zang en er wordt pianomuziek gespeeld. U hoort werken van oa Burgmuller (piano), Mercadante (fluit), Haydn, en Mozart.

Op deze dag laten Dubbelgreepleerlingen horen dat je bijna niet te jong noch te oud kunt zijn om plezier aan muziek te beleven en een instrument te leren bespelen. Alle voorspeelmomenten zijn gratis toegankelijk. Meer informatie: www.dubbelgreep.nl.