Afbeelding
Ton Broekhuis

Expositie 'Terzijde' verlengd

Cultuur

ZWOLLE – Wegens succes en de lockdown is de expositie Terzijde van Ton Broekhuis in de Statenzaal aan de Diezerstraat 80 verlengd tot en met 13 december.

Dat meldt Stichting De Stad Verbeeldt die de expositie, in samenwerking met Noorderlicht Groningen, heeft georganiseerd. ‘Vergane planten en pluisbolletjes als indrukwekkende portretfoto’s’, schreef de Volkskrant over de tentoonstelling en deelde vijf sterren uit. Broekhuis fotografeert schoonheid, bloei en sterfte in zijn directe woonomgeving in de Friese Stellingwerven. Hij wandelt door het landschap en kruipt diep in de eigen tuin. Van sprietjes gras en bossen tot bloemknoppen en vogellijkjes, telkens weer vindt hij de verrassende rijkdom van een schijnbaar onooglijke natuur. In zijn werk wisselen intimiteit en abstractie elkaar af, in grootse reizen door een wereld op loopafstand.

Bestellen

De expositie is geopend van dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur en op maandag van 14.00 tot 17.00 uur. Volwassenen betalen 5 euro, studenten en scholieren 2,50 euro en kinderen tot 6 jaar hebben gratis toegang. In verband met corona is toegang mogelijk op een gereserveerde dag en tijd of bij inschrijving op locatie. Tickets bestellen kan via www.destadverbeeldt.nl/expositie-terzijde.

Afbeelding
Nieuwe Fraterhuis Talks over het ambacht achter de film door Jasper Rietman Algemeen 6 uur geleden
Bram van Polen en Ron Jans halen herinneringen op aan de bekerfinale tegen Ajax.
PEC Zwolle in Historisch PersPECtief: 10 jaar na de bekerfinale Sport 10 uur geleden
Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 19 uur geleden
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 22 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 22 uur geleden