Afbeelding
Foto: Kasper Veenstra

Zwolse theaters opent de deuren

· leestijd 1 minuut Cultuur

ZWOLLE - Zwolse theaters neemt op maandag 19, dinsdag 20 en woensdag 21 april deel aan een landelijke proef met sneltesten onder de noemer ‘Testen voor Toegang’. In zowel Theater de Spiegel als schouwburg Odeon kan publiek op deze dagen een voorstelling bezoeken. 

Voorstellingen van onder andere cabaretier Ronald Goedemondt, zanger Stef Bos en zangeres en actrice Rosa da Silva staan deze dagen op het programma van Zwolse theaters. Bezoekers met een toegangsticket moeten aan de deur, voorafgaand aan het bezoek, een negatieve testuitslag tonen.

Proeven

Zwolse theaters is een van de podia die deelneemt aan de proeven in april. “We kunnen niet wachten om onze gasten en artiesten te ontvangen. Aan alles dat bijdraagt aan het weer snel weer open kunnen, werken we zorgvuldig mee. We zijn dan ook blij dat we aan deze proef een bijdrage kunnen leveren”, zegt Rob Zuidema, directeur Zwolse theaters. In Zwolle zijn ook Hedon, Academiehuis Grote Kerk en Museum de Fundatie onderdeel van de proeven.


Comedytalent

Cabaretier Ronald Goedemondt speelt op dinsdag 20 en woensdag 21 april in Theater de Spiegel, samen met comedytalent Jasper van der Veen (Winnaar Leids Cabaret Festival 2019). Een dag eerder, op maandag 19 april, speelt Stef Bos in Theater de Spiegel. In schouwburg Odeon staan Rosa da Silva en de dansvoorstelling Engel op het programma. 

Landelijk
Tijdens de proeven wordt de haalbaarheid onderzocht van het preventief testen van bezoekers van culturele instellingen. In samenwerking met de ministeries van OCW en VWS en de Stichting Open Nederland worden de proeven voorbereid. Ze zijn verspreid over het hele land en worden uitgevoerd in theaters in de buurt van snelteststraten.

Norm

Bezoekers moeten ook tijdens deze proeven anderhalve meter afstand van elkaar bewaren en een mondkapje dragen wanneer zij zich verplaatsen in het theater. Voorafgaand aan het bezoek moet er een testafspraak worden gemaakt. In Zwolle is de Covid-snelteststraat gevestigd aan de Paxtonstraat 17. De sneltest is voor bezoekers van de proeven gratis. Daarnaast moet de corona check-app worden gedownload. In deze app is een QR-code zichtbaar die wordt uitgelezen bij een bezoek aan het theater. Met deze code kan een bezoeker laten zien dat hij of zij een negatieve testuitslag heeft van uiterlijk veertig uur geleden. Alle voorstellingen zijn uiterlijk om 21.00 uur afgelopen, zodat bezoekers om 22.00 uur thuis kunnen zijn in verband met de avondklok. 

De kaartverkoop begint woensdag 7 april via zwolsetheaters.nl. Meer informatie is te vinden op www.zwolsetheaters.nl/testenvoortoegang.