Landwegje in Frankrijk
Landwegje in Frankrijk Joke Plomp

Galerie Bagijneweide toont uitgestelde expositie

· leestijd 1 minuut Ingezonden Ingezonden

Kunstgalerie Bagijneweide toont werk van Paletkunstenaars, die ’s zomers buiten schilderen in Frankrijk. Deze expositie werd in november uitgesteld wegens verscherpte corona maatregelen, en is nu te zien tijdens twee weekeinden: zaterdag en zondag 12 & 13 december, en 19 & 20 december, van 11.00 tot 16.00 uur, in het Paletgebouw, Bagijneweide 15, Zwolle. De toegang is vrij.

Frankrijk en plein-air

Elke zomer gaat een groep kunstenaars van Palet naar Frankrijk om in de buitenlucht te schilderen, maar i.v.m. corona ging dit in 2020 niet door. Gelukkig is er in voorgaande jaren extra werk gemaakt, dat nu geëxposeerd wordt.

Verschillende gebieden

De schilderijen die worden getoond zijn in verschillende delen van Frankrijk gemaakt: in de Provence, Normandië of de Morvan. Er zijn kleurige schetsen van Cora Tamarinof, met een dorpsgezicht of een karakteristiek Frans terras als onderwerp. Heel mooi van diepte is de droge naald ets van Gert Oosterwijk, van een holle weg, waar de boomkruinen met elkaar zijn verstrengeld en zo een tunnel vormen, waarin de blik zich onweerstaanbaar verliest. Heel subtiel is de aquarel van Joke Plomp met zo’n zonnig Frans landwegje, nauwelijks meer dan een verhard karrenspoor, en waar je aan de heggenrand de geur van wilde munt en venkel verwacht. En zo is er nog veel meer werk van deze groep van 15 exposanten.

Vrijheid Blijheid

Voor iedereen die ook graag naar Frankrijk had gewild, maar dit niet kon wegens de coronacrisis, kan deze expositie misschien troost bieden: bij het zien van deze schilderijen even de vrije Franse sfeer proeven en het herbeleven van de “joie de vivre”.

Nederlands werk

Naast al het Franse werk is er ook werk te zien dat dit jaar in Nederland is gemaakt tijdens de corona beperkingen. Want Paletkunstenaars zitten niet stil, al hopen ze natuurlijk in de toekomst weer in Frankrijk te gaan schilderen.

Corona maatregel

Conform de RIVM regels moet uw bezoek worden aangemeld. Dat kan heel makkelijk door even naar de Galerie te bellen: 038-4539060 (in het weekend vanaf 10.30 uur).

Meer informatie:

www.paletzwolle.nl; www.facebook.com/paletzwolle;