Diana van de Werfhorst, mentor bij Infi+
Diana van de Werfhorst, mentor bij Infi+ Eigen archief

Start Infi+ Mentorschap in Zwolle

· leestijd 1 minuut Ingezonden Ingezonden

Maakt u zich zorgen om de persoonlijke belangen van een kwetsbare naaste? Wilt u regie houden in de complexe, soms onoverzichtelijke (zorg) wereld? Bent u niet (meer) goed in staat bent om zelf uw persoonlijke zaken te regelen, dan mag een mentor dat ook doen voor u of uw familielid.

Mentorschap is bedoeld voor mensen die hun eigen zorgbeslissingen niet (meer) kunnen nemen. Daarbij kun je denken aan beslissingen die moeten worden genomen over verzorging, verpleging, behandeling en begeleiding. Mensen die voor mentorschap in aanmerking komen, zijn bijvoorbeeld personen die te maken hebben met een verstandelijke beperking, dementie, hersenletsel of coma. Het gaat dus om mensen die door ziekte of een beperking in bepaalde situaties moeite hebben met het begrijpen van informatie en het nemen van beslissingen.

Afgelopen maanden is er hard gewerkt om de start van Infi+ mentorschap te realiseren. Diana van de Werfhorst is het gezicht van Infi+. “Na het afronden van de opleiding Social Work heb ik met veel uiteenlopende doelgroepen gewerkt. Hierin heb ik gezien dat het vinden van de juiste route in zorg en begeleiding voor veel kwetsbare doelgroepen moeilijk is, zowel voor hunzelf als voor hun omgeving. Ik ben er overtuigd dat je het beste werk kunt leveren als er sprake is van lokale verankering, daarom heb ik bewust de keuze gemaakt om te starten als mentor in de regio waar ik ook woonachtig ben. Als mentor wil ik zichtbaar zijn en mijn ervaring lokaal inzetten.

Mentorschap betekent verantwoordelijk zijn voor de inhoudelijke kant van de zorg. Een mentor geeft advies en regelt zaken voor u. Een mentor houdt overzicht en maakt afspraken met betrokken hulpverleners. Daarbij onthoudt en controleert de mentor deze afspraken ook. Veel mensen weten nog niet dat zij gebruik kunnen maken van een mentor. Wat een gemiste kan is, want een mentor kan ontzorgen en voor rust zorgen in moeilijke situaties.

Benieuwd wat Infi+ voor u kan betekenen? Op de website www.infiplus.nl leest u meer over Infi+ en mentorschap. Ook kunt u contact opnemen via 08 57 60 22 46 of mail naar info@infiplus.nl

Afbeelding
Dijkexpeditie onthult toekomstplannen voor bescherming van de IJsseldijk Algemeen 1 dec., 16:28
Afbeelding
Hogeschool Windesheim viert 1-jarig bestaan ChatGPT met lancering Community of Practice voor generative AI en Windesheim.AI app Algemeen 1 dec., 15:44
Afbeelding
Advents-Kerst concert door CRK Voices Nieuws Ingezonden 1 dec., 13:43