Kinderkoor Konstantijn
Kinderkoor Konstantijn Jelle Raap

Kinderkoor Konstantijn en Jeugdkoor #Voices voelen de VRIJheid

· leestijd 1 minuut Ingezonden Ingezonden

Het project ‘VRIJ!’ voor kinderen en jongeren start op dinsdag 18 mei

De aangekondigde versoepelingen geven een gevoel van vrijheid die ‘we’ weer terugkrijgen. ‘VRIJ!’ is dan ook de titel van twee zangprojecten die op dinsdag 18 mei van start gaan. In acht weken kunnen kinderen van 8 tot 12 jaar in meedoen met Kinderkoor Konstantijn en jongeren vanaf 12 jaar met Jeugdkoor #Voices.

Lekker samen zingen
Samen zingen, wat hebben we het gemist. Het leek wel alsof zingen alleen nog maar onder de douche mocht. Kijken naar zingen, zoals in The Voice en The Voice Kids mocht wel.

Gelukkig zijn we blij weer ‘los’ te kunnen en dat doen we met een aansprekend thema: ‘VRIJ!’. Voor vrijheid is vaak hard gestreden. Bijvoorbeeld voor de afschaffing van de slavernij, tegen de bezetter in oorlogstijd, tegen discriminatie en voor vrijheid van meningsuiting, maar ook tegen de corona maatregelen. Over deze en andere thema’s zijn veel pop-, rap-, rock- en jazznummers gemaakt. Die krijgen nóg meer betekenis als je de achtergrond ervan kent. In deze nummers zijn de stem én de tekst een krachtig wapen. 

Betekenisvolle nummers 
‘VRIJ!’ gaat dus over de betekenis van vrij zijn. Nu, vroeger, in Nederland, ergens anders op de wereld. We kiezen samen nummers met betekenis en deze nummers zingen we meerstemmig. Kinderkoor Konstantijn en de jongeren van #Voices werken ieder aan eigen stukken en samen werken we toe naar een mooi optreden in de stad in juli. 

Meedoen? Meld je aan!
Meedoen aan het project ‘VRIJ!’ kost 15 euro. Het project loopt van 18 mei tot en met 6 juli.  Onder de vleugels van Stichting de Vuurvogel geven Suzan Westerveld en Anne Doeleman leiding aan de beide koren.


Ben je tussen de 8 en 12 jaar, stuur dan een mail naar Suzan van Kinderkoor Konstantijn: kinderkoorkonstantijn@gmail.com

Ben je ouder dan 12 jaar, stuur dan een mail naar Anne van Jeugdkoor #Voices: jeugdkoorvoices@gmail.com

Jeugdkoor #Voices