Tweede editie ‘Zwolse Maestro’

Ingezonden Ingezonden

Op donderdag 7 oktober strijden vijf bekende Zwollenaren in de Plantagekerk om de felbegeerde titel ‘Zwolse Maestro’. Om deze bijzondere titel in de wacht te slepen loodsen ze jeugdsymfonieorkest de Vuurvogel, gewapend met een baton, door klassieke werken en filmmuziek. De gratis kaarten zijn te reserveren op de site van de Stadkamer.

De strijd zal dit jaar gaan tussen wethouder Michiel van Willigen, rapformatie De Alliantie, actrice en cultureel ondernemer Gina Maria, hardstyle pianist Jisk Liefting en stadsdichter Sarah Lucassen. Een stevige uitdaging voor hen allemaal, want geen van hen heeft ooit eerder zoiets gedaan.

Kritische beoordeling
Op de avond zelf zullen de bekende Zwollenaren kritisch beoordeeld worden door een jury bestaande uit de vorige winnaar van de Zwolse Maestro, Ricardo McDougal, directeur-bestuurder van Stadkamer Astrid Vrolijk – de Mooij en Albert Dam, dirigent van de Vuurvogel. Maar ook het orkest heeft een stem in het bepalen van de echte Zwolse Maestro, aan de hand van stemkastjes geven zij net als in het tv-programma hun cijfer aan de dirigenten.  

IkToon
Zwolse Maestro is onderdeel van amateurkunstfestival IkToon. Van 5 tot en met 10 oktober zijn er diverse activiteiten op het gebied van amateurkunst. Zo zijn er het hele weekend spontane optredens op de stoep in de Zwolse wijken in samenwerking met Zwolle Unlimited en zijn er speciale inspiratieavonden. Belangstellenden voor kaartjes voor Zwolse Maestro of het gehele programma van IkToon, kunnen meer informatie vinden op www.iktoonzwolle.nl.