Vincent Corjanus in Nijkerk
Vincent Corjanus in Nijkerk Manja Knoop

Vincent Corjanus presenteert nieuwe cd ‘Drama & Avontuur in Grand Café Zuijdt

· leestijd 1 minuut Ingezonden Ingezonden

Zwolle – De Zwolse poëzie-popzanger presenteert zijn nieuwe cd op 31 oktober om 16 uur in Grand Café Zuijdt. Het eerste exemplaar zal daar uitgereikt worden aan nachtburgemeester Jeroen van Doornik. Daarnaast zal Corjanus die middag een speciaal akoestisch optreden geven.

‘’Het is zo fijn dat ik mijn nieuwe liedjes aan het publiek kan presenteren in mijn thuisstad Zwolle. Het café van Jaap Lamfers is daar de perfecte plek voor. Fijne bieren, warme sfeer én goede platenhoezen aan de muren’’, aldus de jonge zanger.

Terschelling

De liedjes zijn opgenomen in zijn thuisstudio in Zwolle en op het Waddeneiland Terschelling. ‘Drama & Avontuur’ is het langverwachte album van multi-talent Corjanus. De afgelopen jaren nam hij meer dan zestig liedjes op in zijn thuisstudio en op Terschelling. Dit album is gemaakt tijdens de corona-pandemie. Hoewel sommige liedjes al in 2016 zijn geschreven, schuwt Corjanus niet voor de actualiteit. Liedjes als ‘Welkom in Dystopia’ en ‘Rode Cijfers’ drukken een harde stempel op zijn generatie. De tijdsgeest wordt gevangen genomen en vrijgelaten. Hoewel de muzikant experimenteert met verschillende muziekstijlen is ‘Drama & Avontuur’ een echte poëziepop-plaat.

Dwarse plaat zonder concessies

Heftige nummers als ‘Nog Lang Niet Dood’ en ‘Waar Ik Ook Mag Zijn’ worden afgewisseld met akoestische liedjes als ‘Vaarwel Boze Droom’ en ‘Vandaag’. ‘Drama & Avontuur is het verhaal van tien jaar Vincent Corjanus op de planken: tien jaar rock-‘n-roll, tien jaar vallen en opstaan én tien jaar lang het onderspit delven. Het was voor Corjanus een periode van nooit concessies doen, een eigen pad volgen en dwars blijven. Het zorgt er volgens hem voor dat dit een bijzonder eigenzinnig album is geworden. Hij is daarbij geïnspireerd door Nits, Bazart, Eefje de Visser, Roger Waters, Morrissey en Spinvis: poëtisch, rauw en teder.

Het nieuwe album ‘Drama & Avontuur’ is vanaf 29 oktober te beluisteren op cd en op Spotify. De cd-presentatie is op zondag 31 oktober om 16:00 uur in Grand Café Zuijdt, Ministerlaan 254, 8014 XM Zwolle.