bestuur Expeditie 038: Rudolf Everduim, Shirley Kambel en Guillaine Kalanga
bestuur Expeditie 038: Rudolf Everduim, Shirley Kambel en Guillaine Kalanga eigen foto

Bijstandsuitkering en ondernemen?

Ingezonden Ingezonden

Zwollenaren met een uitkering in de Participatiewet krijgen door een nieuw burgerinitiatief een bijzondere kans. Expeditie 038 UA is de eerste sociale coöperatie in de provincie Overijssel. Met toestemming  van de Gemeente Zwolle mogen mensen met afstand tot de arbeidsmarkt en nieuwkomers hun ondernemerschap gaan ontdekken en ontwikkelen. Het bestuur van Expeditie 038 gaat in samenwerking met Dock24 en Sociaal Wijkteams de werving, training en begeleiding van de deelnemers verzorgen. 

Na kennismaking en een intake kan een belangstellende  als lid toegelaten worden tot de sociale coöperatie. Vanuit de zekerheid van een uitkering mogen leden experimenteren met ondernemend participeren. Alle leden krijgen ondersteuning in het maken van hun bedrijfsplan, de administratie, het ontwikkelen van ondernemerschap. Zij leren met en van elkaar.

Dinsdag 14 december is van 13.00 tot 15.00 uur in Wijkcentrum Holtenbroek een informatiebijeenkomst voor geïnteresseerden. Aanmeldingen voor deze middag gaan via het contactformulier op onze website https://expeditie038.nl.

Wij zijn er voor mensen die met hun talent en creativiteit en levenservaring ondernemend bezig willen zijn in een cooperatieve. Samen en niet alleen werken aan je toekomst. Met rust en ruimte door behoud van je uitkering. 

Meld je vandaag reeds aan! info@expeditie038.nl 

Afbeelding
Traditionele 'Festivals of Lessons and Carols' in Peperbus Nieuws Ingezonden 1 dec., 22:00
Afbeelding
Koerswijziging Fraterhuis: Gemeente zoekt nieuwe locatie Fraterhuis in Broerenkwartier Algemeen 1 dec., 16:40
Afbeelding
Dijkexpeditie onthult toekomstplannen voor bescherming van de IJsseldijk Algemeen 1 dec., 16:28