Vier fluitisten van Dubbelgreep tijdens één van de vele voorspeelmomenten
Vier fluitisten van Dubbelgreep tijdens één van de vele voorspeelmomenten Foto: Marjolein Visser-de Boer

Dubbelgreep Muziek Marathon

Ingezonden Ingezonden

Op 24 en 25 juni wordt de jaarlijkse Dubbelgreep Muziek Marathon gehouden voor en door de leerlingen van muziekdocenten collectief Dubbelgreep. Het seizoen wordt uitbundig en feestelijk afgesloten met allerlei muzikale activiteiten, waarbij belangstellenden van harte welkom zijn.

Naast een aantal compacte voorspeeluren (junior-uur, vowassenen-uur, canon-uur en gemengd instrumenten uur) worden twee workshops gegeven, publiek is hierbij welkom.

Vrijdagavond 24 juni om 21uur is er alle aandacht voor de Canto Ostinato van Simeon ten Holt. Vier gevorderde piano leerlingen krijgen tips en inzichten aangereikt door organist/componist Toon Hagen ,die de workshop zal leiden.

Zaterdagmiddag 25 juni is van 14 tot 17 uur gereserveerd voor een workshop Vrije improvisatie. Onder leiding van ArtEZ-docent/koordirigent Eugène van Boheemen gaan verschillende Dubbelgreep instrumentalisten op een andere manier muziek maken dan ze gewend zijn. Een echt avontuur waarin zomaar van allles kan gebeuren!

Rondom de workshops zijn er tal van voorspeeluren verzorgd door diverse instrumentalinsten en zangers. Het gehele programma van deze Muziek Marathon is te vinden op de site van Dubbelgreep.

Alle voorspeeluren en de twee workshops zijn gratis toegankelijk, maar een vrijwillige bijdrage om de kosten te dekken wordt op prijs gesteld.