Nederlands Kampioen Team Sanne/Jiska/Roos Sportacrobatiek Zwolle
Nederlands Kampioen Team Sanne/Jiska/Roos Sportacrobatiek Zwolle Foto: ACROBATIC PHOTOS BY ISIS

Tien teams van Sportacrobatiek Zwolle op het NK acrogym in Rotterdam

· leestijd 1 minuut Ingezonden Ingezonden

Op 25 en 26 juni 2022 vonden in Sportpaleis Ahoy in Rotterdam de Nederlandse Kampioenschappen acrogym plaats voor de c-, b- en a-lijn. Maar liefst tien teams van Sportacrobatiek Zwolle mochten afreizen naar Rotterdam om deel te nemen aan deze kampioenschappen.

Deelnemen aan het NK is op landelijk niveau het hoogst haalbare binnen de acrogym, een combinatie van gymnastiek, dans en acrobatiek. Naast het meedoen aan toernooien en eventuele internationale acrowedstrijden, trainen alle teams het hele jaar om een plek te bemachtigen in deze landelijke finale. Door deel te nemen aan verschillende plaatsingswedstrijden en het behalen van de gewenste limieten, hebben tien teams van Sportacrobatiek Zwolle hun plek op het NK veiliggesteld.

Trainen op dit niveau vraagt een flinke dosis discipline, kracht, lenigheid en vertrouwen. Het is keihard werken. En dit harde werken is beloond! Wat hebben de sporters een topprestatie geleverd op dit hoogste podium van Nederland:

Team Lieke/Jessy/Suus          C-junioren trio      8e plek

Team Nikki/Layre                   B-senioren trio      3e plek
Team Sanne/Lola/Dafne        A-junioren 1 trio    3e plek
Team Romy/Amber/Renée    A-senioren trio      3e plek

Team Benthe/Jenniver/
Guyonne                               C-junioren trio        2e plek
Team Mairislie/Kirsten           B-senioren duo     2e plek
Team Lieke/Ize/Elin               A-pupillen trio        2e plek
Team Janelle/Louise/Indy      A-junioren 2 trio    2e plek

Team Sanne/Jiska/Roos        A-junioren 1 trio  Nederlands                                                                            Kampioen  

Geweldige prestaties, waar zowel sporters als de club ontzettend trots op zijn. Wat een prachtige afsluiting van een mooi acroseizoen!

Sportacrobatiek Zwolle is één van de clubs in Nederland waar het mogelijk is om op het hoogste niveau met acrogym bezig te zijn. De club draait al jaren mee in de top van de Nederlandse acrogymcompetitie. Sinds september 2021 trainen de sporters van Sportacrobatiek Zwolle in het nieuwe multifunctionele (top)sportcomplex Victorium in Zwolle, waar ze een professionele, verende wedstrijdvloer en alle benodigde faciliteiten tot hun beschikking hebben.