Poster Doornroosje Educatief Concert
Poster Doornroosje Educatief Concert Foto: Vuurvogel Academy

Vuurvogel speelt ā€œDoornroosjeā€ voor 1200 kinderen

Nieuws Ingezonden

Maandag 8 april zal Theater de Spiegel tweemaal worden gevuld met in totaal zoā€™n 1200 basisschoolkinderen. Het Vuurvogel Jeugdsymfonieorkest verzorgt voor de 9e keer het ā€œEducatief Concertā€ voor deze doelgroep in de Spiegel met ditmaal muziek van Tchaikovsky.

Samen met verteller en kinderboekenschrijver Geert Broeren en de leerlingen van de dramaklas Podium Theater 3 van het Meander College onder leiding van Remy van Tilburg wordt dit opnieuw een feest. Voor dit concert is er gekozen voor de balletmuziek van Tchaikovskyā€™s ā€œDoornroosjeā€, waarbij het tijdloze verhaal in een nieuwe jas is gegoten maar de muziek authentiek is gebleven. 

Omdat alle kinderen in de klas al voorbereidende lessen hebben gekregen via de methode ā€œEigenwijs Nextā€, zijn de kinderen optimaal voorbereid voor dit klassieke concert. De educatieafdeling van de Vuurvogel heeft hierbij zelf zorggedragen voor de inhoud van deze voorbereidende lessen. Daarnaast is in elke klas een orkestlid op bezoek geweest om zijn muziekinstrument te demonstreren en te vertellen over het symfonieorkest en de muziek. 

Het ā€œEducatief Concertā€ valt onder de vleugels van de Vuurvogel Academie en is tevens onderdeel van ā€œCultuur Avontuurā€ van Stadkamer Zwolle. De concerten beginnen maandag 8 april om 11 en 13 uur in Theater de Spiegel in Zwolle. 

Meer informatie op www.vuurvogeljeugdorkest.nl 

Afbeelding
Nieuwe groene Koggepark in de Spoorzone feestelijk geopend Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Frion Festival blijft een fantastisch spektakel met louter blije gezichten Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Echtpaar Karsseboom-Ang 60 jaar getrouwd Algemeen 23 uur geleden