Afbeelding
Aangeleverd

Land van Oak wil naar Park Eekhout!

· leestijd 1 minuut Rondje Swolle

‘De warme zomer is bijna voorbij……’ zo begint een aankondiging van Pieter Blaauwhof over de 2e editie van het Land van Oak. Nou beste Pieter, die warmte viel reuze mee maar ben wel blij met de 2e editie van jouw Land van Oak. 

Even lekker bijkletsen over de voorbije vakantie en dat alles onder het genot van een lekker wijntje, heerlijke proeverijen en aangename muzikale klanken. Zeker nu het jaarlijkse Straatfestival – wel een Stadsfestival van 3 tot en met 5 september - voor de 2e keer vanwege coronavoorschriften is afgelast. Het mag gezegd worden, de locatie in en rond OAK zag er verleden jaar prima uit. Getransformeerd van terras tot een heuse fair met voor de liefhebber een ruim gesorteerd aanbod. 

Was het vorig jaar aan Typhoon om het festival te openen, dit jaar doet de succesvolle Zwollenaar dat dunnetjes over. Met dien verstande dat de verleden jaar opgenomen livestream dit keer op een megagroot led scherm zal worden afgespeeld. Niet alleen hij, ook andere artiesten van 2020, zoals Airto, komen via het led scherm weer langs. Of corona nog roet in het eten kan gooien? Blaauwhof zegt: “dat niet maar vanwege corona is er wel kostbare tijd verloren gegaan. Gelukkig kunnen we met de huidige regels weer met meer personen gezellig aan een tafeltje zitten.” 

Blaauwhof’s wens, met meerdere pleingenoten dit evenement in de markt zetten, lijkt met de samenwerking van Dogtails en buurman restaurant 20-Five al enige gestalte krijgen. “Ook restaurant Bluefinger doet dit jaar mee. In de aankleding van het plein wordt de proeftuin – het perkje voor OAK wordt een verhoogd podium met afdak – het centrale middelpunt van waaruit diverse programmaonderdelen worden gepresenteerd. Laatste nieuws van Blaauwhof is de komst van de wijnmaker van het toonaangevende Spaanse bedrijf Bodegas Hijos de Juan Gil. “Echt de absolute top, hij komt speciaal voor ons naar Zwolle. Hou verder de socials in de gaten voor nog meer nieuws”, aldus Blaauwhof die zijn toekomstwens van dit evenement graag uitspreekt tegen Rondje Swolle. “Land van OAK in Park Eekhout, dat is mijn grote wens. Dat park sluit naadloos aan bij wijnen en andere proeverijen.”

(Door Peter de Jong)

Nick de Vries