Glenn is de nieuwe center van Landstede Basketbal

Sport

ZWOLLE - Landstede Basketbal heeft de selectie per direct versterkt met center Ricardo Glenn. De 25-jarige Amerikaan van 2.03 meter en 112 kilogram is binnengehaald als de vervanger van Alex Francis, waar twee weken geleden door de Zwolse club afscheid van werd genomen.

"Vorig jaar hadden we Ricardo al in het vizier. Dat hij nu op ons pad is gekomen, daar zijn wij erg blij mee", stelt Landstede Basketbal-manager Adriaan van Bergen.

Glenn komt oorspronkelijk van USC Upstate, waar hij goed was voor gemiddeld dertien punten en acht rebounds. Het afgelopen jaar speelde hij in de Oekraïne bij Frankvisk. Daar kwam hij gemiddeld tot twaalf punten en zeven rebounds. Halverwege het seizoen verkaste hij naar Hongarije, waar hij voor MAFC Boedapest ging spelen. In Hongarije tekende hij per wedstrijd voor zo'n 13,5 punten en twaalf rebounds. Daarnaast had hij een schotpercentage van 67,6 procent. "Ricardo is een sterke speler, een goede rebounder en een prima verdediger. Bovendien ligt zijn schotpercentage hoog. Dus al met al is hij een welkome aanvulling voor onze selectie", aldus Van Bergen.

Afbeelding
Dijkexpeditie onthult toekomstplannen voor bescherming van de IJsseldijk Algemeen 1 dec., 16:28
Afbeelding
Hogeschool Windesheim viert 1-jarig bestaan ChatGPT met lancering Community of Practice voor generative AI en Windesheim.AI app Algemeen 1 dec., 15:44
Afbeelding
Advents-Kerst concert door CRK Voices Nieuws Ingezonden 1 dec., 13:43