Verlies Berkum in Harkema

Sport

ZWOLLE - Berkum is na enkele goede resultaten in de oefencampagne van een koude kermis thuisgekomen tegen Harkemase Boys. Tegen de oude club van Berkum-trainer Willem Brouwer werden de Zwollenaren zo nu en dan van het kastje naar de muur gestuurd en met 4-1 verslagen.

Dat het verschil pas in het laatste kwartier gemaakt werd, lag vooral aan de onnauwkeurigheid van de Harekieten in de afronding. Na een doelpunt in de twintigste minuut duurde het tot een kwartuer voor tijd voordat de 2-0 viel. Nadat doelman Dominic van Hoof nog de 3-0 en 4-0 om de oren kreeg, redde Youp Kok de eer voor Berkum.
Berkum begint zaterdag aan het bekertoernooi met een thuiswedstrijd tegen zondageersteklasser Heino. Op 29 augustus en 1 september speelt Berkum uit tegen respectievelijk Germanicus en d'Olde Veste '54.

Zondaghoofdklasser Dieze West verloor eerder in de week met 3-1 van eersteklasser Nunspeet. Voor Dieze West begint het bekertoernooi ook op zaterdag en wel met een pikant duel tegen WHC. Pikant omdat de broers Wahid en Nima Shimeri een veelbesproken overgang maakten van Dieze West naar Wezep. Daardoor spelen ze dit seizoen niet op zondag in de hoofdklasse, maar op zaterdag in de eerste klasse.

 

Afbeelding
Verschillende verkeersmaatregelen op zaterdag 2 maart vanwege Ster van Zwolle en betoging Algemeen 11 uur geleden
Floris Meijers
Minioren SWOL 1894 excelleren op NK Sport Ingezonden 12 uur geleden
Afbeelding
Gewaagd project in voormalig provinciehuis verdient de Pluim Algemeen 12 uur geleden