Afbeelding

Alex Francis en Steve McWorther maken selectie Landstede Basketbal compleet

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - Landstede Basketbal heeft zich voor het seizoen 2015-2016 versterkt met center Alex Francis en pointguard Steve McWorther. Daarnaast blijft Zwollenaar Lenno Witteveen actief in eigen stad, waardoor de selectie van coach Herman van den Belt komend jaar uit dertien spelers bestaat. Witteveen was voornemens in Amerika te gaan basketballen, maar dat avontuur is vroegtijdig gestrand.

De 24-jarige Amerikaan Alex Francis is door Landstede Basketbal in huis gehaald als de vervanger van Joe Burton, die een contract heeft getekend bij het Franse Evreux. Francis droeg het afgelopen seizoen het shirt van Haukar in IJsland. Met die ploeg bereikte hij de halve finales van de strijd om het landskampioenschap. Bij Haukar was de 1.98 meter aanvaller goed voor gemiddeld 23,8 punten, 13,3 rebounds, 2,8 assists en 2,0 steals per wedstrijd. Mede door deze mooie cijfers werd hij in IJsland verkozen tot center van het jaar. Voor zijn periode in IJsland speelde Alex Francis college basketball bij de Bryant University Bulldogs. In het shirt van Bryant kwam de Amerikaan tot 18,2 punten, 8,1 rebounds, 1,4 assists en 1,1 steals gemiddeld per wedstrijd.

Naast Alex Francis is Landstede Basketbal er ook in geslaagd om pointguard Steve McWorther te contracteren. De 23-jarige Amerikaan komt over van Milwaukee Panther Athletics (college), waarmee hij uitkwam in de All Horizon League. Gemiddeld scoorde rookie Francis 14,2 punten per wedstrijd. Daarnaast had de allrounder met leiderschapskwaliteiten 4,6 assists, 4,7 rebounds en 1,6 steals. Francis moet bij Landstede Basketbal J.T. Tiller doen vergeten. Tiller ontpopte zich de afgelopen twee jaar tot publiekslieveling in Zwolle, maar heeft deze zomer een contract in de wacht gesleept bij het Poolse Starogard Gda?ski.

Met het vastleggen van Francis, McWorther en Witteveen is de selectie van Landstede Basketbal voor het nieuwe seizoen compleet. De Zwolse eredivisionist wist zich in juni immers al te versterken Jessey Voorn en Craig Osaikhwuwuomwan. Daarnaast blijven Grant Gibbs, Tyson Hinz, Torben Tönjann, Kenrick Zondervan en Ewoud Kloos de club trouw. Deze kern wordt aangevuld met drie spelers - Jaouad Darib, Keime Helfrich en Freek Vos - uit de opleiding van CSE-Basketball Academy Zwolle. Supporters van Landstede Basketbal kunnen nog tot 1 september extra voordelig een seizoenkaart reserveren via tickets@landstede.nl. De seizoenkaart geeft ook toegang tot de eerste dag van het Landstede Brose Tournament (19 en 20 september).