Veel mutaties Dieze West

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - In een week dat Dieze West vol trots een nieuwe hoofdsponsor presenteerde (RKR Recycling) waren er volop ontwikkelingen op het gebied van de selectie voor volgend seizoen.

Die is er in de breedte sterker op geworden, maar het verlies van Wahid en Nima Shimeri aan WHC is een aderlating voor de ploeg die volgend seizoen uitkomt in de hoofdklasse. De broertjes, die eerder bij Be Quick ?28 speelden, maakten indruk met hun wervelende acties en scorend vermogen. Ze waren dit seizoen goed voor 29 competitiedoelpunten (Nima 15, Wahid 14). Tegenover het vertrek van de razendsnelle vleugelspelers, die er niet uitkwamen met het bestuur van Dieze West, staat de komst van onder meer Yassine Assa en Mehran Ali-Pour-Asli. Assa stond onder contract bij Berkum, maar kwam afgelopen seizoen door blessureleed niet in actie. Assa speelde eerder bij WHC, Flevo Boys en FC Zwolle.

Akloud nieuwste aanwinst

In het kielzog van Yassine Assa maakt Jaouad Akloud de stap van Berkum naar Dieze West. Door het vertrek van de broers Shimeri naar WHC moest bestuurslid Hinneman Slof op zoek naar buitenspelers en Akloud bleek wel oren te hebben naar een terugkeer. De aanvaller kwam eerder uit voor CSV ?28 en Be Quick ?28 voordat hij bij Dieze West terecht kwam. Daar verdiende hij vorig jaar een transfer naar Berkum, maar dat bleek niet de gewenste stap hogerop. Na zijn overschrijving degradeerde Berkum naar de eerste klasse en daar speelt het ook volgend seizoen. Dieze West is dan de enige hoofdklasser in Zwolle.

Naast Akloud keert ook Mourad Ouali terug op het oude nest. Ouali speelde acht seizoenen voor Dieze West, maar raakte in zijn laatste seizoen op een zijspoor. Om meer aan spelen toe te komen verkaste hij twee jaar geleden naar zaterdagtweedeklasser FC Meppel, waar Zwollenaar John Beijen trainer is. Aswad Al-Badri keerde afgelopen seizoen ook al terug uit Meppel. Voor de spitspositie heeft Dieze West zich verstrekt met Abdel-Hafid Lahzal van CSV ?28. Lahzal moet Lodewijk de Vries en Jeffrey de Nooijer voor zich dulden.

De aanwinsten op een rijtje: Yassine Assa, Jaouad Akloud (Berkum), Jeffrey de Nooijer (KHC), Mehran Ali-Pour-Asli en Bjorn Velda (d'Olde Veste ?54), Mourad Ouali (FC Meppel), Abdel-Hafid Lahzal (CSV ?28).

Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50
Wethouder Dorrit de Jong probeert de 96-jarige Ger Bos te beschermen tegen de regen.
Ook Zwolle heeft nu eigen ANWB AutoMaatje Algemeen 17 apr, 17:37
Afbeelding
Genieten van slotpresentatie tijdens Klarinetweekend in Zwolle Algemeen 17 apr, 16:59