Afbeelding
Pedro Sluiter

Landstede Basketbal naar laatste vier

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)
ZWOLLE - Met een moeizame overwinning in Rotterdam heeft Landstede Basketbal zich geplaatst voor de halve finales van de play-offs om het landskampioenschap. Na de 105-62 zege woensdag klaarde de ploeg van Herman van den Belt de klus op bezoek bij Challenge Sports Rotterdam, dat in eigen huis beter voor de dag kwam, maar wel tekort schoot (73-81).

Joe Burton keerde voor de thuiswedstrijd in Zwolle terug in de selectie en die opsteker deed Landstede goed. De kersverse ?Statistical Player of the Year' van de Dutch Basketball League deed zijn titel eer aan, met negen punten en negen rebounds in zo'n tien minuten speeltijd. Zaterdagavond in de return wees de Amerikaan zijn ploeg de weg naar de laatste vier met veertien punten, negen rebounds en zes steals. Leon Williams was topscorer met zeventien punten. Met name zijn reeks van acht punten op rij aan het begin van periode drie maakte indruk. Landstede draaide in deze fase de 42-39 achterstand om in een voorsprong. Op 53-54 kwam het voor het eerst aan de leiding. Landstede breidde de voorsprong uit en bleef aan de goede kant van de score. ?Ik had wel verwacht dat zij beter zouden spelen dan de vorige wedstrijd. We liepen zelf wat te knoeien. Gisteren was het een slechte wedstrijd van onze kant?, zegt Van den Belt een dag na het bereiken van de halve eindstrijd. De coach is in zijn nopjes met de terugkeer van Burton. ?Dat lijkt me duidelijk. Hij is de beste speler van de competitie in cijfers en is gekozen in het All Star-team.?

Landstede mag zich gaan opmaken voor een nieuwe tweestrijd met SPM Shoeters. De ploeg uit Den Bosch, als eerste geëindigd in de reguliere competitie, was in de halve finales van de beker over twee duels te sterk voor Landstede. In de competitie hebben de teams de punten eerlijk verdeeld met beide twee zeges. ?Ik denk dat de verschillen klein zullen zijn. Het gaat om de details, en of we constant kunnen blijven.?

Afbeelding
Kledingmarkt Basisschool het Stroomdal, opbrengst Red een KIND, 3 en 4 april Nieuws Ingezonden 19 uur geleden
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd Algemeen 19 uur geleden
Harold van Vilsteren bij de koeien in de stad. Binnenkort maken de dieren dansend de sprong naar de buitenlucht.
Traditionele koeiendans bij biologische melkveehouder Harold van Vilsteren dit keer op tweede paasdag Algemeen 20 uur geleden