Finale Cruyff Court 6 vs 6

Sport

ZWOLLE ? Het straatvoetbaltoernooi Cruyff Courts 6 vs 6 nadert zijn climax in Zwolle. Op woensdag 4 maart wordt van 13.30 tot 17.00 uur op het PEC Zwolle Cruyff Court aan de Palestrinalaan te Holtenbroek gestreden om het Zwols Kampioenschap. Het winnende team gaat door naar de regiofinales. Het ultieme doel is de strijd om het landelijk kampioenschap in Amsterdam.

Het kampioenschap wordt in twintig landen volgens dezelfde voorwaarden georganiseerd. Tijdens het Zwols kampioenschap, georganiseerd door SportService Zwolle, Travers Welzijn en PEC Zwolle United in samenwerking met de Johan Cruyff Foundation, gaan acht teams bestaande uit jongens of meisjes uit groep 7 en 8 de strijd met elkaar aan.

Repect
Deelnemers kunnen hun handtekening zetten op de Zwolse respect-vlag. De vlaggen van de verschillende Cruyff Courts worden met elkaar verbonden tot één grote vlag.

Daarnaast doet iedereen mee aan een quiz, die meetelt in het klassement voor de Respect Award. Deze award wordt elk toernooi uitgereikt aan het team dat het sportiefst is binnen en buiten het veld en daarbij respect toont voor tegenstander, medespelers, scheidrechters en publiek.