Ekiden Zwolle in april

Sport

ZWOLLE - Atletiekvereniging PEC 1910 maakt zich op voor de 22ste editie van Ekiden Zwolle, dat dit jaar op zondag 19 april wordt gehouden. De start is om 12.30 uur.

Een Ekiden is een marathon die wordt gelopen in de vorm van een estafette. Die oorsprong van dit evenement ligt in Japan. Vroeger werden in Japan belangrijke documenten door estafettelopers bezorgd op de plaats van bestemming. Ekiden betekent dan ook ?plaats van bestemming' in het Japans. Bij de Ekiden loopt een team van zes deelnemers samen de klassieke marathonafstand van 42,195 kilometer. Op het wisselpunt geven de lopers geen estafettestokje door, maar een sjerp -de tasuki- die om het lichaam kan worden gedragen.

Ook dit jaar strijden teams onderling in verschillende categorieën, waaronder wedstrijdatleten, recreanten, bedrijven. Teams kunnen zich vanaf nu inschrijven via www.ekidenzwolle.nl/inschrijving.

Afbeelding
Kledingmarkt Basisschool het Stroomdal, opbrengst Red een KIND, 3 en 4 april Nieuws Ingezonden 21 uur geleden
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd Algemeen 21 uur geleden
Harold van Vilsteren bij de koeien in de stad. Binnenkort maken de dieren dansend de sprong naar de buitenlucht.
Traditionele koeiendans bij biologische melkveehouder Harold van Vilsteren dit keer op tweede paasdag Algemeen 22 uur geleden