Pedro Sluiter

Ter Steege: ?Ik ga er op dit moment gewoon vanuit dat het goedkomt'

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)
ZWOLLE - Terwijl VC Zwolle op zoek is naar een nieuwe hoofdsponsor, als opvolger van het Center for Sports & Education, moet trainster Henriëtte ter Steege er voor zorgen dat de volleybalsters op sportieve gronden behouden blijven voor het hoogste niveau.

De club is dit seizoen als zevende geëindigd en daardoor veroordeeld tot de play-downs. In maart (7, 15, 21 en 28) speelt CSE/VC Zwolle vier duels om handhaving te bewerkstelligen, thuis en uit tegen New Nexus Apps/Lycurgus en VC Weert.

In de laatste competitiewedstrijd kreeg Zwolle met 3-1 klop van, een versterkt, Weert. ?Het was een ander Weert en het was een Zwolle dat ongelooflijk veel fouten maakte. Het was één van hun beste wedstrijden?, verklaart Ter Steege (41) de nederlaag. Ze ziet er ook wel de voordelen van in: ?Verliezen is nooit leuk, maar het zet de boel wel effe op scherp. Ze worden er niet zenuwachtig van. Het is alleen maar een extra stimulans. We zullen er tegenaan moeten. Dat is simpel zat. Het enige nadeel is dat wij drie weken geen competitie hebben. Dat is voor de andere teams twee weken minder. Dat probeer je dan op te lossen door oefenwedstrijden te organiseren. Alleen het zijn competitieweekeinden, dus het is lastig een tegenstander vinden. Dat is eigenlijk wat me het meeste bezighoudt. Hoe hou ik dat scherp, hoe hou ik ze fris??

Sportief gezien heeft Ter Steege er vertrouwen in, maar of de vereniging ook financieel het plaatje rond krijgt voor nog een seizoen Eredivisie, is de grote vraag. ?We hebben afgesproken dat we 1 maart het weer over de situatie gaan hebben. Met de speelsters, technisch manager en het bestuur. Er zijn verschillende opties en dan horen we hoe het er voorstaat. Maar ik ga er op dit moment gewoon vanuit dat het goed komt.? Ter Steege merkt (nog) niet dat de situatie zijn weerslag heeft op de spelersgroep. ?Tuurlijk, het houdt je wel bezig, maar wat het bestuur en wat Ferry (de Jong, ex-coach nu technisch manager, MdR) met name heel goed doet, is dat ze het naar ons heel vroeg duidelijk hebben gemaakt. Iedereen weet hoe het zit.?

De in Nijverdal woonachtige trainster heeft begrip voor de spagaat waarin de vereniging zich bevindt. ?Ik begrijp het aan twee kanten. Ik heb genoeg situaties gezien waarbij een club zich in de schulden stak en dat moet je niet willen. Daar is het de club ook niet naar. De club is heel correct. Wat ze beloven, komen ze ook na. Wat dat aangaat heb ik daar veel respect en begrip voor. Aan de andere kant: nu men na zoveel promoties een mooie groep bij elkaar heeft staan op dit niveau, zou het echt ontzettend jammer zijn als dat zou wegvallen. Want voordat je überhaupt weer op zo'n niveau terugkomt...?