PEC Zwolle haalt Babalj, Labylle verhuurd aan MVV

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - PEC Zwolle heeft Eli Babalj per direct aan de selectie toegevoegd. De spits wordt het komende halfjaar gehuurd van AZ. Leroy Labylle vertrekt voor een half jaar op huurbasis naar MVV.

PEC Zwolle heeft een optie om Babalj na dit seizoen over te nemen. De 22-jarige aanvaller, die nog wacht op zijn officiële debuut in het Nederlands voetbal, speelde dit seizoen tien wedstrijden bij Jong AZ. De voetballer wist in zijn tien duels voor de Alkmaarders acht keer het net te vinden. Babalj heeft de Australische nationaliteit, maar bezit ook over een Bosnisch paspoort.

Gerard Nijkamp, technisch directeur PEC Zwolle: "Babalj werd enkele jaren terug als groot talent naar Nederland gehaald. Alleen zit hij bij AZ momenteel op een dood spoor. Eli stond van de zomer al hoog op ons wensenlijstje, maar van een overgang kwam het toen niet. Ik ben blij dat het de club nu wel gelukt is hem te contracteren, want ik verwacht dat hij voor ons van meerwaarde kan zijn."

Verdediger Labylle wordt de rest van het huidige seizoen verhuurd aan MVV. Het elftal uit Maastricht staat momenteel op de zeventiende positie in de Jupiler League met 20 punten uit 22 gespeelde wedstrijden. Voor zijn komst naar Zwolle speelde de Belg, die eerder bij KRC Genk en Standard Luik onder contract stond, ook al voor MVV. Hij scoorde voor dit elftal toen vier keer in 46 duels. Labylle kwam voor PEC Zwolle in totaal zeven keer in de Eredivisie in actie.

Het padeltoernooi bij TVZ 750 gaat zondag van start.
Tweede Zalsman Padel Open toernooi bij TVZ 750 Sport 24 mei, 16:31
Afbeelding
Dahliastekkenverkoop op 25 mei bij Rondom de Peperbus; maar liefst 65 soorten Algemeen 24 mei, 16:00
Afbeelding
Brand in frituurpan zorgt voor flink wat schade in keuken bij restaurant Silk Sushi & Asian Dining Algemeen 24 mei, 14:29