Geen winnaar in oefenduel PEC Zwolle en Emmen

Sport

PEC Zwolle heeft in het IJsseldelta Stadion met 1-1 gelijkgespeeld tegen FC Emmen.

PEC oefende tegen de ploeg uit de Jupiler League omdat er deze week interlandvoetbal is. De eerstvolgende competitiewedstrijd is zondag over een week thuis tegen FC Twente.

Voor zo'n drie a vierhonderd toeschouwers maakte Emmen het de bekerwinnaar knap lastig en ging het nog bijna met de zege naar huis. In de tweede helft waren de bezoekers dichter bij de winnende dan PEC. Bij Emmen deden meerdere oud-Zwolle-spelers mee. Frank Olijve kopte op slag van het slotsignaal net naast en Niklas Tarvajarvi miste even daarvoor van dichtbij een goede kans. Een andere oud-Zwollenaar, Niek Vosselbelt scoorde kort na de pauze de 1-1 na gepruts bij Zwolle achterin.

Zeven minuten voor de pauze was PEC op voorsprong gekomen dankzij een doelpunt van de Griek Thahasis Karagounis, die alert was bij de rebound van een schot van Jesper Drost. Karagounis verliet even later trekkebenend het veld. Voor hem in de plaats kwam Jody Lukoki. Stef Nijland miste in de eerste helft twee goede kansen namens PEC. Tarvajarvi was namens Emmen dichtbij de openingstreffer.

Afbeelding
Afscheid voorman Natuur en Milieu Overijssel: “Organisatie heeft positieve klank gekregen" Algemeen 31 mei, 16:43
Afbeelding
Vier dominicaanse broeders verhuizen uit klooster Algemeen 31 mei, 16:41
Afbeelding
Hoe deden de Zwolse amateurvoetbalclubs het dit seizoen? Sport 31 mei, 16:34