Geen winnaar in oefenduel PEC Zwolle en Emmen

Sport

PEC Zwolle heeft in het IJsseldelta Stadion met 1-1 gelijkgespeeld tegen FC Emmen.

PEC oefende tegen de ploeg uit de Jupiler League omdat er deze week interlandvoetbal is. De eerstvolgende competitiewedstrijd is zondag over een week thuis tegen FC Twente.

Voor zo'n drie a vierhonderd toeschouwers maakte Emmen het de bekerwinnaar knap lastig en ging het nog bijna met de zege naar huis. In de tweede helft waren de bezoekers dichter bij de winnende dan PEC. Bij Emmen deden meerdere oud-Zwolle-spelers mee. Frank Olijve kopte op slag van het slotsignaal net naast en Niklas Tarvajarvi miste even daarvoor van dichtbij een goede kans. Een andere oud-Zwollenaar, Niek Vosselbelt scoorde kort na de pauze de 1-1 na gepruts bij Zwolle achterin.

Zeven minuten voor de pauze was PEC op voorsprong gekomen dankzij een doelpunt van de Griek Thahasis Karagounis, die alert was bij de rebound van een schot van Jesper Drost. Karagounis verliet even later trekkebenend het veld. Voor hem in de plaats kwam Jody Lukoki. Stef Nijland miste in de eerste helft twee goede kansen namens PEC. Tarvajarvi was namens Emmen dichtbij de openingstreffer.

Afbeelding
Ouderenzorg IJsselheem met aandacht: Roland over zijn keuze voor ouderengeneeskunde Partnerbijdrages 14 uur geleden
De rechtbank in Zwolle.
Boete voor verkeersongeval met drie slachtoffers in Kampen Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Lokale initiatieven gezocht voor donaties ter waarde van 50.000 euro Algemeen 19 uur geleden