Stuntzege Landstede

ZWOLLE - Landstede Basketbal heeft ook de tweede competitiewedstrijd dit seizoen gewonnen. In Groningen won de Zwolse ploeg verrassend van landskampioen Donar met 74-78.

Samen met ZZ Leiden en SPM Shoeters is Landstede als enige nog zonder puntverlies. In MartiniPlaza, voor zo'n tweeduizend toeschouwers, maakte de ploeg van Herman van den Belt zaterdagavond het verschil in het tweede kwart. Vooral dankzij vier driepunters van uitgerekend de Groninger Valentijn Lietmeijer ging Landstede met 23-45 aan de leiding. Donar-coach Ivica Skelin maakte zich in de rust boos en dat deden zijn spelers vanaf dat moment ook. Donar begon scherper en Landstede maakte het zich onnodig moeilijk. De voorsprong van veertien punten voor het laatste kwart leek geruststellend, maar de thuisploeg verkleinde het gat toch nog tot vier punten. In de laatste minuut speelde Landstede het slim uit.

Twee thuiswedstrijden volgen voor Landstede. Woensdag is SPM Shoeters om 19.30 uur de tegenstander. Daarna is de volgende wedstrijd pas weer op zondag 26 oktober. Dan komt Aris Leeuwarden op bezoek in het Landstede Sportcentrum. Aanvang: 14.00 uur.