Berkum sleept thuis op de valreep een punt uit het vuur tegen Flevo Boys

(door Mark van der Vegt)ZWOLLE - Met een punt (2-2) tegen Flevo Boys kan Berkum tevreden zijn. Twee keer moest de ploeg een achterstand goed maken. “Jammer, er zat meer in. Zij spelen reactievoetbal, creëren vrij weinig maar maken wel twee goals”, vond trainer Roeland ten Berge.Er zijn van die wedstrijden, die niet bovenmatig saai zijn, maar waar de spannende momenten nu ook niet echt voor het oprapen liggen. Zo’n wedstrijd was Berkum-Flevo Boys. En het treffen in de hoofdklasse C, ontvlamde dan ook pas ver na de verplichte pauze. Tot die tijd was het vooral een aaneenschakeling van mogelijkheden en kansjes op kansen. Berkum startte goed, waarna Flevo Boys het heft met weifelende handen overnam. In dat stilstaande water, was Flevo Boys de iets beter voetballende ploeg. Logischerwijs kwamen de bezoekers dan ook op voorsprong: na simpel balverlies op het Zwolse middenveld penetreerde Arjen Spaan over de linkerflank het Zwolse strafschopgebied in, waarna hij bij de tweede paal Timon Rorije vond. Die zorgde met een intikkertje voor de 0-1. Het chagrijnige wolkje dat zich boven de hoofdtribune verzamelde, werd tien minuten later weggeblazen door Berkum-verdediger Dirk Muis. Met een schoonheid van een dieptepass stond Muis aan de basis van de gelijkmaker. Muis zag Chris van der Meulen de diepte in sprinten en legde de bal panklaar in de loop van de spits. Van der Meulen rondde simpel af. “Die twee hebben een fijne afstemming met elkaar. Dit is niet de eerste keer dat we zo scoren”, zegt Ten Berge na afloop. De Berkum-spelers zijn net als de supporters net iets te blij met de gelijkmaker en Flevo Boys forceert binnen dertig tellen na de treffer een hoekschop waar doelman Mathijs Bouwhuis – die verder een uitstekende wedstrijd speelde – nogal opzichtig onderdoor gaat. “De concentratie is even weg en hij hangt er al in”, treurde Ten Berge, die zijn ploeg vervolgens met moeite een punt uit het vuur ziet slepen dankzij een laat doelpunt van Karim Chengachi. Verrassend genoeg, want de spits zat ongeveer 89 minuten opgesloten in de zak van Flevo Boys-verdediger Dennis van der Wal. Zoals heel aanvallend Berkum tegen de solide Flevo Boys-defensie vrij anoniem voor de dag kwam. “Maar dat is ook een kwaliteit van Flevo Boys”, vond Ten Berge. “Zij speelden compact, gaven vrij weinig ruimte weg en ik heb ze de hele tweede helft bijna niet over de middenlijn zien komen.” En dan toch twee keer scoren”, aldus de Berkum-trainer. Yassine Assa zoekt naar een afspeelmogelijkheid. Foto: Pedro Sluiter

Werkzaamheden spoorbrug op de Vecht: Stremming vaarwegverkeer Algemeen 3 uur geleden
Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 18 uur geleden
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 19 uur geleden