FC Zwolle Vrouwen ambitieus tweede seizoen in

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE  - FC Zwolle Vrouwen heeft de plannen voor het nieuwe seizoen rond. De selectie heeft een kwaliteitsimpuls ondergaan en telt 22 namen, de organisatie is uitgebreid met onder meer een manager marketing en sales en een algemeen adviseur. Ook is het gehele voorbereidingsprogramma rond met een aantal wedstrijden tegen internationale tegenstanders.

Nadat eerder al de komst van international Sylvia Smit (24) van SC Heerenveen werd bekendgemaakt, komt ook Lianne de Vries (20) over van FC Utrecht. Zij speelde eerder ook voor Oranje. Daarnaast maken Marianne van Brummelen (19), Carmen Bleuming (21) en Jolijn Heuvels (24) de overstap van landskampioen FC Twente naar FC Zwolle Vrouwen.

Leiding
Van de FC Twente Beloften/ATC´65 - waar Bleuming het afgelopen seizoen voor uitkwam - komen de tweelingzusjes Nathalja en Marèse Nijman (18) en de 17-jarige keepster Kimberly Heijne verruilt FC Emmen voor FC Zwolle Vrouwen. Heijne behoort inmiddels tot de selectie van Oranje onder 19.
Verder stapt middenveldster Suzanne Herpel (28) over van Be Quick´28 naar FC Zwolle Vrouwen. Daarmee komt het aantal nieuwelingen op negen en de selectie op 19 speelsters. Waarschijnlijk zullen nog drie talentvolle Be Quick´28-speelsters deel gaan uitmaken van de selectie, die ook komend jaar weer onder leiding staat van hoofdtrainer Bert Zuurman en assistent-trainer Sebastiaan Borgardijn.
FC Zwolle heeft afscheid genomen van de Kenianen Doreen Nabwire, Martha Karimi, die teruggekeerd zijn. Verder vertrekken keepster Annet Bolk en Bouchra Moudou, maar wat zij gaan doen is nog niet bekend. Marjolein Jansen gaat lager spelen bij Be Quick´28 en ook Silvia Woudberg verlaat FC Zwolle Vrouwen, zij komt in het nieuwe seizoen zeer waarschijnlijk uit voor Oranje Nassau Groningen.

Organisatie
Naast de selectie, heeft FC Zwolle Vrouwen ook volop geïnvesteerd in de organisatie. Henry Beekman is algemeen- en technisch manager, Patty Beekman-Geerligs is verantwoordelijk voor marketing en sales en Erik Riemens is team- en communicatiemanager. Tevens is Bennie van de Vegte bereid gevonden om als algemeen adviseur op te treden. Verder blijft verzorgster Christien Rens actief bij FC Zwolle en verzorgt Jos Dohmen van Fysiostad weer de fysiotherapie.

Afbeelding
Dahliastekkenverkoop op 25 mei bij Rondom de Peperbus; maar liefst 65 soorten Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
Brand in frituurpan zorgt voor flink wat schade in keuken bij restaurant Silk Sushi & Asian Dining Algemeen 3 uur geleden
Relámpago Trio
Student zet eigen festival op Nieuws Ingezonden 3 uur geleden