Eerste zege mannen Swol 1894

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - Twee nederlagen en een gelijkspel. Dat was de tot nu wat magere score van de waterpolomannen van Swol 1894 in 3C van de bondsklasse. Zaterdag kwam hekkensluiter MZ & PC de Reest  op bezoek. Swol 1894 won het streekduel tegen de club uit Meppel met 11-5.  
In het redelijk gevulde AA-Bad namen de Zwollenaren vlot de leiding. Na de 3-0 voorsprong in de eerste periode leek er dan ook geen vuiltje aan de lucht. Toch kwam De Reest goed terug in het tweede part. Bij Swol brak het oude euvel weer eens op. Teveel kansen werden gemist terwijl aan de andere kant de ballen er wel ingingen. Cruciaal was de redding van de Zwolse doelman Mark Groenhuijzen in de beginfase van de derde periode bij een stand van 3-3. Na een discutabel gegeven `vijf meter worp´ kreeg De Reest een unieke kans om op voorsprong te komen. "Die redding was niet alleen een mooie opsteker voor Mark zelf maar ook een geweldige opkikker voor het hele team", meende coach Eric Hoek. Swol stelde daarna snel orde op zaken en liep uit naar 6-3. In de laatste periode kwamen de Drenten nog even terug tot 7-5, maar dat bleken de laatste stuiptrekkingen. Via prachtige aanvallen aan Zwolse kant liep de thuisclub uit naar een dik verdiende 11-5 en kon de eerste zege van de promovendus worden opgetekend. Coach Eric Hoek was daarmee uiteraard in zijn nopjes. "Niet alleen door de uitslag, maar ik zie dat de spelers het spel dat ik voor ogen heb steeds beter uitvoeren. Snelheid vanuit de counter en dan toeslaan."
De dames van Swol werden daarna in eigen huis ingemaakt door Het Ravijn. De ploeg van coach Erwin Oude Avenhuis had niets in te brengen en verloor met 1-10. De enige Zwolse treffer kwam van Jascha Slot die de nederlaag wel wat geflatteerd vond. "Maar zij hebben wel een fantastisch team." 
Swol-de Reest 11-5 (3-0, 3-3, 6-3,11-5) Scores Swol: Gerwin Slot, Arnold Appelman, Sander Meijering, Sebastiaan Germers , Erwin Oude Avenhuis (allen 2), Niek van der Knokke (1).