Afbeelding
Pedro Sluiter

Stadshagenrun kleurt blauw

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - De achtste editie van de Stadshagenrun werd door de BB-lopers wederom aangegrepen om de clubkampioenen te bepalen en zoals verwacht ging het meerendeel van de ereplaatsen dan ook naar leden van de Zwolse hardloopclub. 

Op de 10 kilometer kleurden de blauwe tenues van BB-lopers zelfs het gehele podium bij zowel de mannen als de vrouwen. Arne Mulder zegevierde op ‘de 10’ voor clubgenoten Erik Driesen en Henk Smalbrugge. Zwollenaar Mulder bleef met een tijd van 31,49 tien seconden verwijderd van het parcoursrecord. Driesen liep na het eerste rondje van vijf kilometer nog aan kop, maar Mulder beschikte over de langste adem. Driesen en Mulder liepen kop-over-kop, totdat eerstgenoemde een gaatje moest laten. Het verschil op de meet was vijftig tellen.

Bij de vrouwen was de strijd spannender. Hellen de Vries (38,28) bleef Tess Boekema slechts zes seconden voor. Lieve Tollet kwam als derde over de meet, in 39 minuten rond. 

De jonge AV PEC 1910-atleet Simon Vos won de 5 kilometer in 16,35. Henrieke Aalberts was in een tijd van 20,14 de snelste bij de vrouwen.

Naast de 5 en 10 kilometer was er de Partou Kids Run in drie leeftijdscategorieën, de Juniorenloop (10 tot en met 14 jaar) en de eerste editie van de G-loop. Michel Schraa was de trotse winnaar van de G-loop, voor lopers met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking tussen de 6 en 25 jaar. Schraa legde de 800 meter door het centrum van Stadshagen af in 3 minuten en 13 seconden.

In totaal deed er een recordaantal van ruim 2300 lopers mee aan de Stadshagenrun, georganiseerd door stichting Loopsport Zwolle.

Uitzicht over de Wiessenbergsche kolk
Voorjaar in de IJsseluiterwaarden bij Hattem, wandelen rond de Wiessenbergsche Kolk Nieuws Ingezonden 15 uur geleden
Afbeelding
Gratis workshop Moodboard maken bij Creaclub Pierik Nieuws Ingezonden 17 uur geleden
Afbeelding
Productiehuis De Verhalenboot houdt twee minifestivals op 25 en 26 mei Algemeen 19 uur geleden