Afbeelding
Sliding van Mehran Ali-Pour-Asli Foto: Frank van Hienen

Ali-Pour-Asli van Dieze West naar Berkum

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - Mehran Ali-Pour-Asli is de volgende speler die Dieze West na dit seizoen verlaat. De 22-jarige 'box-to-box-middenvelder' gaat naar de huidige eersteklasser Berkum.

Eerder al gaven Tom IJzerman, Wahid Shimeri, Nejim El Atiaoui en Bjorn Rellum aan Dieze West te verlaten. De ploeg hoopt zich dit seizoen te handhaven in de hoofdklasse.

Ali Pour Asli is een veelzijdige voetballer die op diverse plekken kan worden ingezet. Hij kwam vorig jaar terug bij Dieze West na een jaar bij eersteklasser d'Olde Veste ā€™54 in Steenwijk. Eerder maakte hij in 2013 de ā€˜oversteekā€™ van Be Quick ā€™28 naar Dieze West.

Ali Pour Asli is de derde ā€˜externeā€™ versterking voor Berkum in het nieuwe seizoen. Eerder werd al bekend dat vleugelspits Ricardo Kuijer en centrale verdediger Dennis Horstman overkomen van respectievelijk WVF en Be Quick ā€™28. In die twee gevallen gaat het overigens om spelers die eerder al een lange periode bij Berkum speelden.

Van de huidige Berkum-selectie hebben inmiddels ook middenvelder Ruud Wellenberg en doelman Dominic van Hoof bijgetekend voor de nieuwe jaargang. Omdat de meeste andere Berkum-spelers hun verblijf ook hebben verlengd is het ā€˜geraamteā€™ van de eerste selectie voor het nieuwe seizoen grotendeels afgerond.

Van de huidige hoofdselectie vertrekken de verdedigers Jasper van der Stouw en Dirk Muis. Van der Stouw gaat naar WHC, waarvoor hij eerder ook al een jaar uitkwam, en Muis zal volgend seizoen voetballen bij hoofdklasser SC Genemuiden.

Bouwhuis stopt

Keeper Mathijs Bouwhuis stopt na deze jaargang bij de hoofdselectie en gaat waarschijnlijk in een lager elftal bij Berkum spelen. De 28-jarige Bouwhuis was jarenlang eerste keeper van Berkum tot de komst van Van Hoof vorige zomer. In het begin van zijn loopbaan keepte Bouwhuis twee seizoenen bij SV Zwolle. In 2008 keerde hij terug bij Berkum en verdedigde hij het doel seizoenen lang met verve.