Afbeelding
Peter Sips

Kunst na Arbeid en René de Heer openen 14e Hanze Trophy jeugdtoernooi bij SVI

· leestijd 1 minuut Sport

Muziekvereniging Kunst na Arbeid speelt tijdens het 14e internationale Hanze Trophy jeugdtoernooi de volksliederen voor de 36 voetbalclubs uit België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk en Nederland. Sportwethouder René de Heer zorgt voor de officiële aftrap.

De officiële opening van het toernooi is zaterdag 26 maart om 12.00 op het terrein van voetbalvereniging SVI. De 52 teams uit België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk en Nederland komen dan in parade het hoofdveld op. Het toernooi wordt officieel geopend door sportwethouder René de Heer. Tijdens het hijsen van de landenvlaggen speelt muziekvereniging Kunst na Arbeid (KNA) de vijf volksliederen.

52 teams

De Hanze Trophy, op 25, 26 en 27 maart, wordt voor de 14e keer georganiseerd door voetbalvereniging SVI, in samenwerking met Euro-Sportring (de organisator van meer dan 130 internationale jeugdvoetbaltoernooien). Aan het toernooi nemen in totaal 52 F- tot B-juniorenteams deel.

Hoge waardering

De Hanze Trophy wordt elk jaar weer door de jongeren zeer gewaardeerd. Dat heeft alles te maken met de goede organisatie, de sfeer en de gastvrijheid van alle vrijwilligers en de stad Zwolle. Tussen de wedstrijden door kunnen spelers meedoen aan beach soccer en pannakooi wedstrijden. ´S avonds kan er genoten worden van film en disco.

Kunst na Arbeid

Kunst na Arbeid is een bloeiende muziekvereniging. Met bijna 70 leden is KNA een van de grotere verenigingen in Zwolle. De fanfare, onder leiding van dirigent Martin Oosterwijk, heeft een A-orkest voor gevorderde leden, een B- en C-orkest voor leerlingen en beginnende leden en een slagwerkgroep/drumband. De bijzondere eigen jeugdopleiding trekt veel jongeren naar KNA. KNA hoort bij Zwolle-Zuid. Dat blijkt wel uit de vele optredens en acties in dit deel van Zwolle.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wil je meer weten over KNA, kijk dan op www.kna-zwolle.nl of neem contact op met Rien Wijnen, info@kna-zwolle.nl

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 8 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 9 uur geleden